Imagini rare cu capre negre în Parcul Natural Bucegi. Video

Imagini superbe cu patru iezi de capră neagră și mai multe capre negre într-o pădure din Parcul Natural Bucegi. Imaginile fiind filmate de aproape de rangerul Valentin Bălan.

Se poate observa cum caprele negre adulte sunt alerte tot timpul, pentru a feri iezii de prădători.

Specialiștii Romsilva monitorizează și evaluează populația de capră neagră de pe raza parcului, iar numărul mare de iezi indică o populație sănătoasă și în creștere, precum și un habitat favorabil speciei. Pe raza Parcului Natural Bucegi, specialiștii estimează o populație de aproximativ 500 de capre negre.

Iezi de capră neagră în Parcul Natural Bucegi din cadrul Romsilva

Imagini superbe cu patru iezi de capră neagră și mai multe capre negre într-o pădure din Parcul Natural Bucegi imaginile fiind filmate de aproape de rangerul Valentin Bălan.Se poate observa cum caprele negre adulte sunt alerte tot timpul, pentru a feri iezii de prădători. Specialiștii Romsilva monitorizează și evaluează populația de capră neagră de pe raza parcului, iar numărul mare de iezi indică o populație sănătoasă și în creștere, precum și un habitat favorabil speciei. Pe raza Parcului Natural Bucegi, specialiștii estimează o populație de aproximativ 500 de capre negre. România are o populație dezvoltată de capre negre, specialiștii în cinegetică estimând-o la peste 7.000 de exemplare. Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Având musculatura foarte dezvoltată și copite despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Are o înălțime de până la 130 de centimetri și o greutate de până la 50 de kilograme, putând trăi până la 20 de ani. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt #păduri.Credit video: Valentin Bălan***** Chamois cubs in Bucegi Natural Park, in #Romania #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #România #Chamois #Faună #wildlife #Bucegi

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 29 Iunie 2018

România are o populație dezvoltată de capre negre, specialiștii în cinegetică estimând-o la peste 7.000 de exemplare.

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Având musculatura foarte dezvoltată și copite despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Are o înălțime de până la 130 de centimetri și o greutate de până la 50 de kilograme, putând trăi până la 20 de ani. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.