Uncategorized

Imagini rare cu cerbi, surprinse într-o pădure din Munții Țarcu. Video.

Trei cerbi frumoși la o sărărie instalată de specialiștii Romsilva într-o pădure din Munții Țarcu, pe raza Ocolului Silvic Teregova, din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.

Filmarea a fost realizată cu ajutorul camerelor cu senzori de monitorizare a faunei, amplasată de Petru Stoicănescu din cadrul Romsilva.

Se remarcă în filmare coarnele cerbilor în plină creștere. Primăvara, cerbii leapădă coarnele, altele crescând cam cu un centimetru pe zi până la începutul toamnei, când are loc boncănitul cerbilor, luptele masculilor pentru supremația asupra ciutelor în sezonul de împerechere.

Anual, în cele 254 de fonduri cinegetice gestionate, Regia Națională a #Pădurilor#Romsilva asigură faunei peste 300 de tone de sare, dar și peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe și aproape 40 de tone de hrană granulată.

Hrănirea animalelor sălbatice este intensificată iarna de silvicultori, când hrana este deficitară.

Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane și deluroase, cu păduri întinse, unde găsește hrana și condițiile de adăpost liniște. În ultimele decenii a fost reintrodus și în pădurile din zona de câmpie. În libertate, cerbii trăiesc până la 20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.

Ocolul Silvic Teregova administrează 24.685 de hectare de păduri.

*****

Red stags at a salt point into a forest at Teregova Forest District in Caraș – Severin County, in #Romania

#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #wildlife #faună #Teregova #Caraș #CarașSeverin

Cerbi la o sărărie amplasată de specialiștii Romsilva la Ocolul Silvic Teregova în Caraș – Severin

Trei cerbi frumoși la o sărărie instalată de specialiștii Romsilva într-o pădure din Munții Țarcu, pe raza Ocolului Silvic Teregova, din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin. Filmarea a fost realizată cu ajutorul camerelor cu senzori de monitorizare a faunei, amplasată de colegul nostru Petru Stoicănescu.Se remarcă în filmare coarnele cerbilor în plină creștere. Primăvara, cerbii leapădă coarnele, altele crescând cam cu un centimetru pe zi până la începutul toamnei, când are loc boncănitul cerbilor, luptele masculilor pentru supremația asupra ciutelor în sezonul de împerechere.Anual, în cele 254 de fonduri cinegetice gestionate, Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva asigură faunei peste 300 de tone de sare, dar și peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe și aproape 40 de tone de hrană granulată. Hrănirea animalelor sălbatice este intensificată iarna de silvicultori, când hrana este deficitară. Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane și deluroase, cu păduri întinse, unde găsește hrana și condițiile de adăpost liniște. În ultimele decenii a fost reintrodus și în pădurile din zona de câmpie. În libertate, cerbii trăiesc până la 20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme. Ocolul Silvic Teregova administrează 24.685 de hectare de păduri. ***** Red stags at a salt point into a forest at Teregova Forest District in Caraș – Severin County, in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #wildlife #faună #Teregova #Caraș #CarașSeverin

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Miercuri, 11 iulie 2018

sursa: Regia Națională a Pădurilor Romsilva