Uncategorized

Imagini rare cu un râs care își inspectează teritoriul într-o pădure din Caraș-Severin

Un râs este filmat foarte bine în timp ce-și inspectează teritoriul într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.

Imaginile au fost obținute cu ajutorul camerelor cu senzori de mișcare amplasate de colegul nostru Petru Stoicănescu, specialistul Romsilva care monitorizează fauna pe raza ocolului silvic.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate.

Prădători foarte eficienți, râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.

Populația de râs din România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent țară noastră are una dintre cele mai numeroase populații de râs din Europa.

Râs într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Romsilva

Un râs este filmat foarte bine în timp ce-și inspectează teritoriul într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.Imaginile au fost obținute cu ajutorul camerelor cu senzori de mișcare amplasate de colegul nostru Petru Stoicănescu, specialistul Romsilva care monitorizează fauna pe raza ocolului silvic.Râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate. Prădători foarte eficienți, râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.Populația de râs din #România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent țara noastră având una dintre cele mai mari populații de râs din #Europa.Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri de stat, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt pe raza Ocolului Silvic Teregova.*****A lynx inspect his territory into a forest at Teregova Forest District in Caraș – Severin County, in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #Natură #Forests #wildlife #faună #Teregova #Caraș #CarașSeverin

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 5 iulie 2018

Vremea in lume

Berlin Berlin Germany
Parţial noros
Parţial noros
2°C
Vânt: 11 km/h VNV
 
Newsletter