Uncategorized

Imagini video cu mai multe ciute din Parcul Național Semenic

O ciută descoperă o cameră de monitorizare a faunei, o studiază și apoi, temătoare, se îndepărtează de ea. Imaginile amuzante au fost obținute într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, camera de monitorizare a faunei, cu senzori de mișcare, fiind montată de specialiștii Romsilva într-un loc în care cârdurile de ciute de hrănesc frecvent.

Ciută curioasă descoperă camera în Parcul Național Semenic din cadrul Romsilva

O ciută descoperă o cameră de monitorizare a faunei, o studiază și apoi, temătoare, se îndepărtează de ea. Imaginile amuzante au fost obținute într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, camera de monitorizare a faunei, cu senzori de mișcare, fiind montată de specialiștii Romsilva într-un loc în care cârdurile de ciute de hrănesc frecvent.Ciuta este un animal erbivor, din familia Cervidae, habitatul fiind în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă de ciuta cea mai bătrână. Ciutele au o greutate de până la 130 de kilograme și trăiesc în libertate până la 20 de ani.Parcul Național #Semenic – Cheile Carașului, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării, având o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, o fauna bogată și numeroase obiective și trasee turistice.Pnscc Pnscc*****A hind finds monitoring camera into a forest in Semenic – Cheile Carașului National Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #wildlife #ciuta #RedDeer

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 7 septembrie 2018

Ciuta este un animal erbivor, din familia Cervidae, habitatul fiind în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă de ciuta cea mai bătrână. Ciutele au o greutate de până la 130 de kilograme și trăiesc în libertate până la 20 de ani.

Sursa regia națională a pădurilor