DIN TRANSILVANIA, Uncategorized

În Armată, pe urmele tatălui. Trei absolvenți de la Infoel Bistrița, admiși la școlile de maiștri militari

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți tineri se îndreaptă spre o carieră militară, alegând să urmeze școli din sistemul militar. Este și cazul a trei tineri absolvenți ai Colegiului Tehnic Infoel Bistrița, admiși recent la școlile de maiștrii militari din Sibiu și Pitești.

Pentru doi dintre aceștia, Bogdan Gorea și Răzvan Pop, sistemul militar nu este o noutate. L-au simțit la tații lor, militari în cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, Batalionul 405 Sprijin Logistic. Astfel, treptat, Bogdan și Răzvan au început să se familiarizeze cu acest sistem și să-și dorească să facă parte din el.

,,Experiența de viața și profesională pe care o poți dobândi în cadrul Armatei, cu greu poate fi acumulată într-un alt domeniu, de aceea mi-am dorit cu ardoare să fac parte din acest sistem. Deși știu că vor exista și sacrificii, nu regret alegerea făcută. De mic voiam să fiu ca tatăl meu, să lucrez în cadrul Armatei deoarece îmi plăcea foarte mult ținuta pe care o imbrăca, iar odată cu înaintarea in vârstă am înțeles că o școală militară îți poate oferi mai multe decât una civilă, iar cariera militară este una stabilă. Prin faptul ca am fost admis la aceasta școala militară, l-am făcut cel mai mândru  pe tatăl meu, care m-a inspirat în alegerea carierei și m-a susținut necondiționat. Pot spune astfel că am  continuat ,,tradiția” in familie noastră și că voi duce numele tatălui meu, mai departe, ca și militar” ne-a spus Bogdan Gorea, proaspăt admis la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, specializarea ,,Tehnică de Comunicații”.

Și Răzvan Pop a fost inspirat în alegerea carierei militare de către tatăl său, militar cu o vechime de peste 25 de ani. ,,Am ales cariera militară deoarece am simțit o atractie inexplicabilă spre acest domeniu, spre toate activitățile acestuia. Din punctul meu de vedere, Armata îți oferă o meserie respectabilă și posibilitatea de a-ți servi țara.  Tatăl meu este militar de peste 25 de ani, urmează să iasă la pensie în următorii ani și aș fi foarte mândru să duc numele familiei mai departe în acest sistem. Pentru mine, tata a fost și va fi un exemplu de viață și am văzut cum cariera militară i-a oferit foarte multe posibilități pe plan plan profesinal, cât și traiul necesar de a-și întemeia o familie. Aș dori să calc pe urmele lui, să am o carieră militară de succes și să imi întemeiez o familie” ne-a mărturisit Răzvan care va studia din toamnă la ,,Școala de Maistri si Subofiteri”Basarab I” din Pitești, specializarea ,,Construcții”.

La Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu, specializarea ,,Tehnică de Comunicații”, va studia din toamnă, alături de Bogdan Gorea și  Alberto Morar, cel de-al treilea absolvent de la Infoel Bistrița care a ales o școală militară.

,,Cu un an în urmă, după ce m-am gândit bine, mi-am dat seama că vreau sa urmez o carieră militară. Cariera militară înseamnă mai mult decât un loc de muncă. Ea aduce multe satisfacţii, chiar dacă implică uneori şi sacrificii, pe care eu sunt dispus  să mi le asum. În proporție de 50% a contat și faptul că, lângă liceul la care am învățat, era unitatea militară, iar asta m-a motivat și mai tare în alegerea pe care urma să o fac. În familia mea nu există militari, voi fi primul militar din familie!” ne-a declarat viitorul maistru militar, Alberto Morar.

Din toamnă, cei trei tineri se vor prezenta la școlile militare din Sibiu și Pitești, iar peste doi ani vor îmbrăca uniforma în calitate de maiștri militari ai Armatei României. Felicitări și mult succes!

Cristina Rusu

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, copac, în aer liber şi natură