Uncategorized

Încep Campionatele Mondiale de schi alpin

de Mihai Sărmășan

Åre găzduiește ediția din acest an a Campionatelor Mondiale, iar Eurosport va acoperi evenimentele din Suedia mai detaliat ca niciodată. După cursele desfășurate la Maribor și cele care au fost din păcate anulate la Garmisch-Partenkirchen, Cupa Mondială de Schi Alpin face o pauză de câteva săptămâni. Asta fiindcă între 5 și 17 februarie, Åre găzduiește Campionatele Mondiale. Festivalul de schi alpin din Suedia începe chiar de luni, 4 februarie, zi în care au loc primele antrenamente ale competițiilor, iar de marți, probele vin una după alta, fiind transmis de Eurosport.

Cei mai buni schiori și cele mai bune schioare din lume se vor lupta pentru medalii în șase probe diferite: slalom, slalom uriaș, super-g, coborâre, combinată alpină și concursul pe echipe. Programul Campionatelor Mondiale de la Åre începe cu probele de viteză. Super-G-urile fetelor și băieților sunt primele care se vor desfășura, urmate apoi de probele de combinată alpină și coborâre. Mijlocul celor două săptămâni este marcat de spectaculosul concurs pe echipe, urmând ca probele tehnice, slalomul uriaș și slalomul, să încheie competițiile din Suedia.

Marcel Hirscher și Mikaela Shiffrin sunt cei doi schiori pe care toată lumea trebuie să-i aibă în vizor pe parcursul Campionatelor Mondiale. Austriacul și americanca sunt liderii Cupei Mondiale și totodată sportivii care au marcat schiul alpin în ultimii ani. Cei doi sunt așteptați să concureze pentru multiple medalii la Åre, însă probele sunt deschise și pentru rezultate surpriză. România va fi reprezentată la Campionatele Mondiale de schiorii Ioan Valeriu Achiriloaie, Alexandru Barbu, dar și de Ania Monica Caill.

sursa: eurosport.ro