Uncategorized

Incredibil! La 83 de ani muncește la grădinița din sat pentru a-și întreține fiul bolnav

O bunicuță de 83 de ani, din satul Leurda, județul Gorj, muncește ca femeie de serviciu la grădinița din localitate frecventată de 13 preșcolari, pentru 450 de lei pe lună, bani care o ajută să-ți întrețină fiul bolnav. Și,  o face cu mare drag, deoarece spune îi place să lucreze și iubește copiii. că iubește copiii.

Dimineaţa mă trezesc devreme, merg să fac curat la grădiniţă, mie mi-au fost dragi copiii tot timpul. Muncesc şi acum, pentru că sănătatea îmi permite. Am o pensie de vreo şase milioane de la CAP, trebuie să am grijă şi de copil”, spune Sofia Chiţoran, citată de Mediafax.

Trezitul devreme înseamnă, în cazul bunicuței, ora 4 dimineața, când pune la punct lucrurile din gospodăria proprie, apoi merge la grădiniță ca să aprindă focul, să curețe aleea și să se supravegheze pe cei mici, când părinții îi aduc mai devreme la grădiniță.

Lucrează la grădiniţă de peste 38 de ani, salarizarea dumneaei este în regim forfetar, adică două ore pe zi, încasează 440 de lei.  La 83 de ani, nu e atât de simplu să te scoli în fiecare dimineaţă la ora 04.00, 05.00, 06.00, să faci focul pentru copii, să vii şi seara pe timp de iarnă, tot pentru a face focul, acea locaţie este prevăzută cu o sobă cu lemne. Spunea că vine cu mare drag, că face acest lucru pentru copii.  Este şi un fel de paznic, locuind în acea zonă, merge şi în timpul liber, în weekend, pune flori, sapă în grădină, 

Cu banii de la grădiniţă are în total 1.000 şi ceva pe lună, dar nu am văzut-o să se vaite de bani, să pună salarizarea pe primul loc. Mi-a spus ,,mamă, sunt buni şi banii, pentru medicamente, pentru copil”. Mi-a spus că are strânşi 200 de lei. E plină de viaţă şi dornică de muncă. Un bun exemplu pentru noi toţi, cei tineri. Iubeşte copiii, le mai face desene, cei mici o desenează pe dumneaei” a declarat corespondentului Mediafax, corespondentului MEDIAFAX, viceprimarul municipiului Motru, Cosmin Morega.
Sursă foto: Mediafax

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
2°C
Vânt: 4 km/h ENE