Inernațional. Donald Trump merge în Finlanda pentru întâlnirea cu Vladimir Putin

de Sorin Săsărman

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, pleacă în Finlanda pentru întâlnirea de mâine cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Discuțiile sunt prevăzute să dureze trei ore, fără semnarea vreunor documente comune.

Agenda convorbirilor va fi liberă, dar se așteaptă ca ea să includă criza din relațiile bilaterale, Siria, Ucraina, Iranul, Coreea de Nord, dezarmarea nucleară, inteferența Rusiei în alegerile americane și proiectul gazoductului Nord Stream 2 Rusia-Germania, criticat de președintele Donald Trump.

Rezultatul ideal al summit-ului, potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, va fi ca cei doi lideri să se înțeleagă în privința deblocării canalelor de comunicare între Moscova și Washington în problemele în care cele două țări sunt în divergență, să înțeleagă dacă în aceste probleme pot exista elemente comune și să determine acele arii unde Rusia și Statele Unite pot conclucra.

În cazul în care președintele Trump, așa cum se așteaptă, va pune problema interferenței rusești în alegerile americane, președintele Putin a precizat: „Kremlinul va reintera că Rusia nu s-a amestecat niciodată în alegerile din Statele Unite și nu intenționează să se amestece în alegerile din toamnă pentru Congres”.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.