Uncategorized

Întâlnire rară, cu un lup într-o pădure din Parcul Național Călimani. VIDEO

de Mihai Sărmășan

Lupul a fost filmat de aproape de angajații ROMSILVA în cursul acțiunilor de monitorizare a faunei din parc, iar aceștia nu au fost observați de prădător.

Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Lupii sunt văzuți foarte rar în libertate, fiind prădători foarte șireți și eficienți.
Lupul, Canis lupus, cea mai mare specie din familia Canidae, este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și a unor ecosisteme natural sănătoase.
În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.

Parcul Național Călimani este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor #Suceava, #Mureș, #Bistrița – Năsăud și #Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare.

Lup filmat de aproape în Parcul Național Călimani din cadrul Romsilva

Întâlnire rară, cu un lup într-o pădure din Parcul Național Călimani.Lupul a fost filmat de aproape de colegii noștri Dan Grigoroaea și Claudiu Petre, în cursul acțiunilor de monitorizare a faunei din parc, iar aceștia nu au fost observați de prădător.Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Lupii sunt văzuți foarte rar în libertate, fiind prădători foarte șireți și eficienți.Lupul, Canis lupus, cea mai mare specie din familia Canidae, este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și a unor ecosisteme natural sănătoase. În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.Calimani National Park, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor #Suceava, #Mureș, #Bistrița – Năsăud și #Harghita. Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare. Credit video: Dan Grigoroaea și Claudiu Petre, Parcul Național Călimani****Meeting with an wolf into a forest in Călimani National Park, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Călimani #wildlife #wolf

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Miercuri, 19 decembrie 2018

sursa video:  Facebook ROMSILVA (Dan Grigoroaea și Claudiu Petre, Parcul Național Călimani)