Uncategorized

Interdicții de circulație și pe timpul zilei în județul Maramureș

Maramureșul este primul județ din țară care instituie, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, interdicții de circulație pe timpul zilei (între orele 6:00 – 22:00), persoanele care ies din casă fiind nevoite să-și justifice deplasarea, la fel cum se face acum, la nivel național, în timpul nopții. Măsura este valabilă în perioada 25 martie, ora 00- 15 aprilie, ora 00, cu posibilitate de prelungire dacă situația o va cere.

 Măsurile au fost luate după ce autoritățile locale au constatat că o parte a populației nu respectă recomandările luate prin cele două ordonanțe militare, cu atât mai mult cu cât, în județ se află în izolare la domiciliu și în carantină un număr mare de cetățeni veniți din zonele galbene sau roșii afectate de coronavirus. De asemenea, s-a luat măsura ca persoanele de peste 60 de ani să-și facă numai dimineața cumpărăturile, între orele 7:00 și 11:00.

Așa este structura cetățenilor din județul nostru, nu doresc să nu se întâlnească, nu doresc să nu socializeze, nu doresc să stea în grupuri mai mici de 3. Avem o problemă din acest punct de vedere și am considerat că riscul este mult prea mare”, a explicat prefectul, care a mărturisit că a auzit oameni pe stradă care spuneau despre avertismentele autorităților că sunt „o vrăjeală”, a declarat la https://www.digi24.ro/ prefectului județului Maramureș, Nicolae Silviu Ungur.