LIFESTYLE, Uncategorized

Internațional. Atac terorist, soldat cu două decese, pe Podul Londrei

Vineri după-amiază, cel puțin cinci persoane au fost rănite prin înjunghiere pe celebrul pod London Bridge (Podul Londrei), unul dintre cele mai aglomerate locuri din capitala Marii Britanii, de către un bărbat care s-a dovedit, ulterior, a avea legătură cu gruparea teroristă ISIS. Dintre persoanele rănite, două au decedat ulterior la spital.

Autorul atacului, împușcat mortal de poliția londoneză, se numește Usman Khan și a fost condamnat în anul 2012 pentru terorism. Potrivit Digi 24, suspectul a fost eliberat condiționat anul trecut, iar în momentul atacului purta o brățară electronică de supraveghere. Potrivit sursei citate, Usman Khan a stat opt ani în închisoare deoarece înființase o tabără de antrenament terorist și pentru că plănuia să arunce în aer Bursa din Londra.

Săptămâna viitoare, marți și miercuri, Londra va găzdui summitul NATO. Atacul terorist ar putea avea ca mobil, spun experții în terorism,  răzbunarea uciderii de către forțele speciale americane, a  fostului lider ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi.