Uncategorized

Interviurile Nota BN. Alexandra Anisie, tânăra din Bistrița care a văzut Europa de pe motocicletă. VIDEO si FOTO

În prima zi a Anului Nou, publicația noastră Nota BN vă oferă un interviu cu Alexandra Anisie, o tânără din municipiul Bistrița care este pasionată de călătorii și motociclism.

M.S Buna ziua doamnelor și domnilor, ne aflăm în prima zi a Anului Nou, anul 2019. Ne face placere să o avem invitată de data aceasta la o nouă ediție a interviurilor NotaBN pe Alexandra Anisie, o tânără din municipiul Bistrița pasionată de motociclism și de călătorii.
Alexandra îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră, interviu care deschide linia interviurilor NotaBN din 2019.

De când ți-ai descoperit pasiunea pe două roți și de când faci acest lucru?

A.A. Pasiunea pe două roți nu am avut-o dintotdeauna, de când eram mică deși îmi placeau motocicletele, eu le admiram dar nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să conduc o motocicletă. Însă cu aproximativ 4 ani și jumătate în urmă, am ajuns pe șaua din spate a motocicletei, cea dedicată pasagerului și atunci am descoperit o lume cu totul nouă. Am văzut natura cu alți ochi… drumurile, totul părea o revelație…și atunci am zis că dacă este atât de frumos pe scaunul din spate al pasagerului atunci cât de tare trebuie să fie la ghidon… iar de la gândul și întrebarea asta a fost doar un pas.

M.S. Nu este periculos pentru o femeie să călătoreascaă dintr-o țară în alta?

A.A. Nu, nu este periculos cel puțin pe bătrânul continent Europa. Bineînțeles, ca femeie trebuie să-ți iei anumite măsuri de precauție, să spunem anumite reguli cum ar fi să nu umbli singură noaptea în anumite țări.

M.S. Este un loc unde nu ai fost încă și ți-ai dori să ajungi?

A.A. Există locuri în care nu am ajuns dar mi-aș dori să ajung. Am în minte un vis, o dorință specială și anume să ajung în America de Sud și să călătoresc pe motor în toată America de Sud.

M.S. Actualmente locuiești în România. Există o țară din lume unde ți-ai dori să locuiești?

A.A. Încă nu m-am gândit la așa ceva dar dacă ar fi să mă mut din România aș alege o țară însorită, la mare și mult soare, undeva unde este cald.

M.S. În periplul tău prin Europa, unde ne-ai spus că ai călătorit cel mai mult, există o țară care ți-a plăcut cel mai mult?

A.A. Da, Insulele Lofoten care sunt de o frumusețe izbitoare. Am fost pe unul din cele mai periculoase drumuri din lume, după cum se spune, și anume pe Atlantic Road din Norvegia; la 2800 m, în Cote de la Bonette în Franța, unde am experimentat un sentiment extraordinar de parcă toată lumea era la picioarele mele. Însă un loc extraordinar de prietenos și de cald, l-am găsit în Filipine. Europenii sunt cam toți la fel că sa spun așa , oameni buni și oameni răi, dar eu nu am întâlnit oameni răi ci doar oameni calzi și drăguți și în Europa…și mai ales în Filipine.

M.S. Prietenii, apropiații, familia te-au sprijinit în ceea ce faci?

A.A. Te referi la călătorii sau motocicletă?

M.S. La ambele.

A.A. Da, m-au susținut. Părinții mei mi-au insuflat iubirea pentru călătorii încă de mică, de la 14 ani. De când mi-am făcut buletinul m-au trimis în Europa, în excursii. Cu motocicleta a fost mai greu, pentru că sunt fată, se temeau să nu pățesc ceva, dar când au văzut că sunt prudentă și siguranța este pe primul plan, nu au mai fost probleme.

M.S. Sprijinul lor a venit de la început sau pe parcurs?

A.A. De la început m-au sprijinit și au fost de acord, m-au sprijinit atât moral cât și financiar.

M.S Alexandra, în ceea ce faci acum ți-ai creat vreodată prejudecăți și câtă dependență creează adrenalina?

A.A Prejudecăți nu stiu ce să spun, nu au prea ajuns la urechile mele, însă nu prea bag în seamă prejudecățile oamenilor, ci îmi urmez visul și dorința și ceea ce mă face pe mine fericită.

M.S. Îi îndemni pe tineri să facă ceea ce faci tu acum?

A.A. Cu siguranță, dacă nu ajung să conducă o motocicletă, atunci să se bucure de fiecare călătorie, să profite, sa iasă din țară, să meargă peste oceane pentru că își vor deschide noi orizonturi și se vor îmbogății.

M.S. Ceea ce faci acum înseamnă pentru tine o pasiune sau determinarea ta a contat mai mult?

A.A. Ceea ce fac acum este cu siguranță o pasiune, este marea mea pasiune dar și determinarea a contat…și dorințele bineînțeles.

M.S. Rămân pentru tine aceste lucruri pe care le-ai făcut și le vei face în continuare ca și o șansă sau te-ai gândit ca această experiență să o promovezi mai mult?

A.A. Mă gândesc să promovez mai mult această experiență, șansele până la urmă cred că fiecare și le atrage dar dacă crezi în visul tău, în șansa ta, până la urmă cred că totul se poate concretiza în ceea ce îți dorești.

M.S. Alexandra, ce model de motocicletă ai acum?

A.A. Eu am o motocicletă de touring, de drumuri lungi și sunt foarte mulțumită de ea, deși trebuie să recunosc că pe mine m-a prins viteza, înainte am avut o motocicletă de viteză si am zis : “OK hai să merg pe un făgaș mai sigur”. Am vrut să îmbin călătoriile cu motocicleta și am zis că cea mai bună variantă este să fac călătorii pe motocicletă și pentru asta aveam nevoie de o motocicletă de touring.

M.S. Costă un astfel de model de motocicletă?

A.A. Da costă, depinde ce model îți alegi dar poți să găsești aproape în orice buget, să zicem de la 3000 de Euro în sus.

M.S. Am citit într-o publicație că ai dezvoltat o aplicație pentru motocicliști, împreună cu prietenul tău si alți doi tineri din Franța. Ne poți da câteva detalii despre această aplicație?

A.A. Această aplicație se numeste Motonest, a fost dezvoltată de motocicliști pentru motocicliști, cei care am contribuit la dezvoltarea ei suntem toți motocicliști și atunci am decis să aducem un produs pentru noi motocicliștii. În această aplicație găsești cazări cu parcări sigure pentru motocicleta ta, găsești restaurante, găsești tractari moto, service-uri moto, practic înglobează tot ceea ce are nevoie un motociclist atunci cand pornește la drum, ea se downloadează gratuit de pe Google Play și App Store.

M.S. Pasionații de motociclete folosesc această aplicație?

A.A. Da o folosesc, este folosită din Africa de Sud până în Chile și Canada, chiar și Vietnam.

M.S. Deci esti mulțumită?

A.A. Da sunt mulțumită și dorim să o dezvoltăm și mai mult.

M.S. Ce planuri ai Alexandra pentru acest an 2019? Dacă ni le poți transmite nouă și cititorilor noștri?

A.A. Pentru 2019 planul este să ajung în locuri în care nu am mai ajuns niciodată, în locuri noi. Sper să mă urmariți pe blogul meu de călătorii travelwithhim.com unde veți vedea toate călătoriile și toate detaliile.

M.S. Alexandra, cu singuranță așa vom face. Noi îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră, invitația publicației NotaBN, să ne împărtășești câteva din experiențele tale de-a-lungul timpului și cele care urmează să le faci. Îți dorim în primul rând multă sănătate în acest an, să îți atingi toate idealurile propuse.
Cititorilor le mulțumim deasemenea și le dorim un An Nou fericit cu multă sănătate și ne revedem într-o nouă ediție a interviurilor marca NotaBN.

Interviu realizat de: Mihai Sărmășan

Foto și Video: Maria Onofrei Burisuc

Transcriere text video: Amalia Pop

sursa foto Alexandra Anisie: www.travelwithhim.com