Uncategorized

Ionica Popescu, psihologul care locuiește într-o garsonieră dar a construit, aproape singură, un centru de sănătate mintală pentru tineri

Ionica Popescu a ridicat aproape de una singură primul centru medical de psihiatrie pentru copii din județul Vrancea.

Centru pentru sănătate mintală din Vrancea destinat copiilor și tinerilor a fost construit cu bani din veniturile psihologului care are o poveste de viață impresionantă. A fost abandonată de mamă, imediat ce a venit pe lume. Acum se bucură de cea mai importantă realizare a ei.

Ionica Popescu a rămas singură pe lume încă de la naștere. De mică a crescut printre străini și a început lupta de supraviețuire prin mai multe centre de plasament.

„Copilăria mea a fost o experienţă mai puţin plăcută, iar oamenii care m-au sprijinit mi-au creat un univers la care uneori mă raportez şi acum. Ulterior, am crescut într-un mediu mai puţin favorizant unui climat armonios”, spune Ionica, psiholog clinician specialist cu competențe de psiholog expert, conform libertatea.ro.

Asta a făcut-o puternică și a motivat-o să îi ajute și pe alții să înțeleagă că viața nu este doar despre lucruri bune.

A absolvit liceul la seral, a urmat cursurile Institutului de Psihologie Judiciară și a continuat să muncească la un leagăn de copii, la Protecția Copilului Focșani și a reușit să deschidă un cabinet privat de specialitate.

Muncea zilnic de dimineață până noaptea și strângea ban pe ban. Așa a reușit după 8 ani să pună temelia centrului de sănătate mintală.

Ca ea sunt mulți alți copii și cu toții au nevoie de o mână de ajutor.

Pentru asta,  a deschis un centru medical de psihiatrie și expertiză psihologică în localitatea Vânători de lângă Focșani, proiectul fiind făcut cu bani privați.

„Investiția este integral contribuție proprie. Centrul are însă nevoie stringentă de aparatură medicală psihiatrică de specialitate și de găsirea unei forme de decontare a serviciilor prestate de centru pentru copiii din familii dezorganizate sau pentru cei institutionalizați”, spune psihologul, conform libertatea.ro.

Centrul funcționează sub îndrumarea Colegiului Medicilor din Vrancea și va ajuta la diagnosticarea, tratamentul dar și expertizarea judiciară a copiilor.

Ionica Popescu are 47 de ani, este căsătorită și are un băiețel. Este copilul care nu a beneficiat de familia naturală dar care și-a depășit limitele pentru a ajuta copii asemenea ei.

sursa: stiritvr.ro, libertatea.ro

foto: facebook/ionicapopescu