Uncategorized

Irina Begu și Monica Niculescu se califică în finala de dublu la WTA Hua Hin

de Mihai Sărmășan

Irina Begu şi Monica Niculescu s-au calificat în finala de dublu a turneului de la Hua Hin. Româncele, cap de serie numărul 2, s-au impus cu7-6, 6-2, împotriva perechii Xin-Yun Han (China) / Darija Jurak (Croaţia), după o oră şi 31 de minute de joc.

Primul set a fost echilibrat, iar Begu şi Niculescu au câştigat cu 7-4, în tie-break. Actul secund a fost dominat de Monica şi Irina, care au cedat doar două game-uri.

Româncele au fost conduse cu 3-1 şi 5-2 în primul set, dar au reuşit egalarea (5-5, 6-6) şi s-au impus în tiebreak, după care au câştigat lejer setul secund.

Begu şi Niculescu şi-au asigurat un cec de 6.400 de dolari şi 180 de puncte WTA la dublu, iar în ultimul act vor înfrunta cuplul alcătuit din rusoaica Ana Blinkova şi chinezoaica Yafan Wang.

Niculescu (31 ani, 69 WTA la dublu) are 8 titluri WTA la dublu şi 16 finale jucate, iar Begu are 8 titluri şi 7 finale. Cele două au cucerit un titlu WTA împreună, în 2012, la Hobart, şi au mai jucat finale în 2012 la Luxemburg şi 2015 la Wuhan şi Moscova.