Uncategorized

Italianul Vincenzo Nibali s-a retras de la Turul Franței. Era pe poziția a 4-a după 12 etape

Italianul Vincenzo Nibali, de la echipa Bahrain, unul dintre favoriţii Turului ciclist al Franţei 2018, a fost nevoit să abandoneze după căzătura sa din etapa a 12-a cu sosire în Alpe d’Huez, relatează AFP.

Nibali, câştigătorul Turului Franţei în 2014, s-a ales joi cu o vertebră fracturată după ce s-a lovit de o motocicletă, cu 4 km înainte de sosire, din cauza vizibilităţii reduse provocată de o fumigenă.

Italianul a urcat pe bicicletă şi a continua cursa de recuperare după un atac al lui Chris Froome, reuşind să treacă linia de sosire cu un handicap de doar 13 secunde faţă de învingător, galezul Geraint Thomas (Sky), tricoul galben al cursei.

După cursă, Nibali a fost supus unor teste la Grenoble care au dezvăluit o fractură a vertebrei a 10-a.

„Salut băieţi m-am întors la hotel, din păcate rezultatul raportului medical nu este bun, am confirmat fractura la vertebră, mâine voi veni acasă pentru o perioadă de recuperare”, a spus Nibali pe pagina sa de socializare.

După 12 etape, italianul ocupa locul 4 în clasamentul general. El este unul dintre cei şapte ciclişti care au câştigat cele trei mari tururi, alături de Anquetil, Gimondi, Merckx, Hinault, Contador şi Froome.