Uncategorized

Jandarmeria Română a luat măsuri pentru protestul românilor din diasporă

Jandarmeria Română a luat toate măsurile pentru ca protestul românilor din diaspora, programat pentru mâine în Piaţa Victoriei din Bucureşti, să se desfăşoare în siguranţă.

Numărul jandarmilor care vor fi prezenţi la mitingul de mâine va fi dimensionat gradual, în funcţie de numărul protestatarilor, au anunţat astăzi reprezentanţii instituţiei, care au dat asigurări că jandarmii nu se vor confrunta cu cetăţenii, rolul lor fiiind de a asigura ordinea publică.

Reprezentanţii Jandarmeriei Române au declarat că în ultimele zile au fost lansate în spaţiul public mesaje şi ameninţări, îndemnuri explicite la ocuparea instituţiilor publice ale statului şi au anunţat că nu vor accepta niciun fel de insubordonare civică sau acţiuni violente care urmăresc destabilizarea socială.

Marius Militaru, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române: Recomandăm tuturor să se delimiteze cu fermitate de acest tip de atitudini, care nu sunt altceva decât incitări menite să crească riscul radicalizării împotriva forţelor de ordine, cu intenţia de a obţine o reacţie. Să ne exprimăm cu toţii, aşa cum spune Constituţia, dar într-un mod paşnic. Jandarmeria Română, prin statutul său, prin legea sa de funcţionare, este o instituţie echidistantă politic; nu suntem trupe pretoriene în serviciul discreţionar al nimănui. Tocmai de aceea noi suntem în sprijinul cetăţeanului şi furnizăm un serviciu public.