Klaus Iohannis a decis dacă va participa la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului

Preşedintele României Klaus Iohannis, a trimis vineri, 23 noiembrie a.c., o scrisoare patriarhului Daniel, prin care îşi exprimă regretul că nu va putea participa la evenimentul de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului

Iată textul scrisorii:

Scrisoare transmisă de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, Preafericirii Sale Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 23 noiembrie a.c., o scrisoare Preafericirii Sale Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Vă prezentăm în continuare textul scrisorii:

„Preafericirea Voastră,

Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018.

Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate.

Ridicarea Catedralei Naţionale a fost posibilă printr-un efort susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor. Acest locaş de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri.

În acest moment deosebit, Vă rog să primiţi, Preafericirea Voastră, urările mele sincere de sănătate şi slujire rodnică.”

Departamentul Comunicare Publică

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.