Uncategorized

Klaus Iohannis: “O să lucrăm repede la câteva reguli în privința fenomenului migraționist și relocarea migranților”

Preşedintele Klaus Iohannis se află joi la Salzburg unde participă la reuniunea informală a Consiliului European. Sunt abordate teme teme privind migrația, securitatea internă a UE, precum și ultimele evoluții referitoare la procesul de retragere a Marii Britanii din Uniune.

Klaus Iohannis a declarat, joi, că în urma discuțiilor pe tema migrației s-ar desprinde o concluzie: O să lucrăm repede la câteva reguli care permit abordarea mai tehnică, mai  instituțională a fenomenului migraționist și relocarea migranților.

Astăzi în sesiunea de dimineață discutăm despre aspecte de securitate internă, colaborarea polițienească, colaborarea judiciară, securitatea granițelor. În ultima parte vom discuta despre Brexit, a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că poziţia Comisiei Europene cu privire la extinderea mandatului Frontex este una corectă.

“Comisia a venit cu o propunere care în esenţă credem că este corectă. Frontexul face o treabă bună şi îmi place să reamintesc că România este foarte implicată în Frontex, însă este nevoie de mai mult, asta însemnând că trebuie să ne gândim dacă nu creştem efectivele Frontex şi dacă le dăm atribuţii un pic mai clare în combaterea migraţiei ilegale şi în zona de frontiere externe ale Uniunii”, a declarat Iohannis, întrebat care este poziţia României cu privire la extinderea mandatului Frontex.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
-2°C
Vânt: 4 km/h NNE