Uncategorized

La Bistrița s-a dat startul Olimpiadei Naționale ,,Științele Pământului”

La Palatul Culturii din Bistrița a avut loc, miercuri seara, deschiderea festivă a Olimpiadei Interdisciplinare ,,Științele Pământului”, etapa națională, la care participă 135 de elevi de liceu din 37 de județe și din municipiul București. Județul nostru este reprezentat, la această competiție, de 3 elevi de la Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu” Bistrița, respectiv: Sergiu Petrușcă, Răzvan Daniel Zoltan și Rareș Costin.

Elevii bistrițeni abordează concursul optimiști, sperând să obțină rezultate cât mai bune. Sergiu Petrușca, câștigător a medaliei de aur la Olimpiada de Științe pentru Juniori din anul 2016 (desfășurată la Bali, Indonezia) ne-a declarat că obiectivul său este intrarea în lotul național și participarea la faza internațională a acestui concurs. Colegilor din alte județe le dorește să obțină rezultate pe măsura așteptărilor și să se bucure de zilele petrecute în municipiul nostru.

La rândul lui, Răzvan Daniel Zoltan speră să obțină un rezultat bun la acest concurs, dar înainte, de asta, se bucură de întâlnirea cu elevii din alte județe pe care îi cunoaște de la  olimpiadele naționale la care a participat în cursul anilor trecuți.

Astăzi, elevii participanți la concurs susțin proba practică a olimpiadei, iar vineri vor susține proba teoretică. Premierea câștigătorilor este prograrmată sâmbătă, 21 aprilie 2018, de la orele 18, la Sinagoga Bistrița.