Uncategorized

La mulți ani, Rangeri! FOTO

Astăzi este Ziua Internațională a Rangerilor, o sărbătoare marcată de 63 de asociații ale rangerilor din 46 de țări, inclusiv din România.

Este sărbătoarea dedicată profesioniştilor care protejează, prin activitatea lor, patrimoniul natural şi cultural al parcurilor naţionale şi naturale din întreaga lume. Ziua Internațională a Rangerilor a fost proclamată oficial în 2007 de Federația Internațională a Rangerilor, vicepreședintele acestei presigioase organizații fiind un reprezentant al României, Florin Hălăştăuan, membru al Asociației rangerilor din România. În țara noastră, Ziua Internațională a Rangerilor este marcată de cinci ani.

Romsilva are peste 180 de colegi rangeri la cele 22 de parcuri naționale și naturale, colegi care se implică în conservarea şi protejarea patrimoniului natural, cultural şi istoric de pe raza ariilor naturale protejate, în supravegherea ecosistemelor şi a tuturor activităţilor care se desfăşoară pe teritoriul parcurilor, participă la acţiuni de salvare a persoanelor aflate în dificultate, îndrumă şi monitorizează turiştii pe teritoriul parcului şi organizează activităţi educative.

Timp de o săptămână v-am prezentat activități ale colegilor noștri, vom continua seria postărilor dedicate rangerilor și în zilele următoare.

Fotografia postată de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Fotografia postată de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Fotografia postată de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Fotografia postată de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Fotografia postată de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Fotografia postată de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

La mulți ani, Rangeri!Astăzi este Ziua Internațională a Rangerilor, o sărbătoare marcată de 63 de asociații ale rangerilor din 46 de țări, inclusiv din România.Este sărbătoarea dedicată profesioniştilor care protejează, prin activitatea lor, patrimoniul natural şi cultural al parcurilor naţionale şi naturale din întreaga lume. Ziua Internațională a Rangerilor a fost proclamată oficial în 2007 de Federația Internațională a Rangerilor, vicepreședintele acestei presigioase organizații fiind un reprezentant al României, Florin Hălăştăuan, membru al Asociației rangerilor din România. În țara noastră, Ziua Internațională a Rangerilor este marcată de cinci ani.Avem peste 180 de colegi rangeri la cele 22 de parcuri naționale și naturale, colegi care se implică în conservarea şi protejarea patrimoniului natural, cultural şi istoric de pe raza ariilor naturale protejate, în supravegherea ecosistemelor şi a tuturor activităţilor care se desfăşoară pe teritoriul parcurilor, participă la acţiuni de salvare a persoanelor aflate în dificultate, îndrumă şi monitorizează turiştii pe teritoriul parcului şi organizează activităţi educative.Timp de o săptămână v-am prezentat activități ale colegilor noștri, vom continua seria postărilor dedicate rangerilor și în zilele următoare. *****World Ranger Day in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #IRD #Ranger #WorldRangerDay

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Marţi, 31 iulie 2018

sursa: romsilva.ro