Uncategorized

„Lanțul de iubire al prostiei perfecte“

„«Nu are relevanță că Giuliani a fost plătit pentru a trimite scrisoarea». Are relevanță că Giuliani a semnat ca un prost, ca cel mai mare nătâng, pe un text copy-paste, folosit și de altii, scris de… să vedem, am dubii între Pleșoianu și niște consilieri ai lui Tăriceanu sau poate chiar el însuși, dacă are aceste ieșiri emoționale, inclusiv pe la școala de vară de la Constanța“, comentează Ramona Strugariu, moderatoarea Comunității tematice Diaspora a Platformei România 100, reacția lui Călin Popescu Tăriceanu după ce avocatul lui Trump a admis că a luat bani pentru a-i trimite o scrisoare lui Klaus Iohannis.

„Pe urmă, același Giuliani a admis, public, că a luat bani ca să semneze ca prostul, dar a admis pentru că nu avea încotro, s-ar fi aflat oricum, prin efectul reglementărilor din SUA în ceea ce privește lobby-ul. Asta numesc eu lanțul de iubire al prostiei perfecte“, concluzionează Ramona Strugariu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că nu are nicio relevanţă faptul că Rudolf Giuliani a fost plătit pentru a trimite scrisoarea către autorităţile de la Bucureşti. Tăriceanu a fost chestionat, miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, vizavi de această temă.

„Atâta vreme cât, aşa cum spuneam şi înainte, activităţile de lobby se desfăşoară legal şi activităţile de lobby sunt remunerate, nu, nu are nicio relevanţă. Mai mult de atât, firmele de lobby îmbrăţişează o cauză care urmează să o susţină oficial, dacă cred în ea, ceea ce înseamnă că Rudolph Giuliani în prealabil s-a informat despre situaţia din România şi a făcut acest demers în cunoştinţă de cauză“, a răspuns Tăriceanu, citat de Digi24.ro.

El a precizat că activitatea de lobby este legiferată şi acceptată în Uniunea Europeană şi în America şi nu vede de ce în România ar fi pusă într-o lumină negativă: „Firmele sau cei care fac lobby fac această activitate dacă au convingerea că pledează pentru o cauza corectă şi această activitate este şi legiferată şi acceptată fără rezerve în toate ţările Uniunii Europene şi în America. Nu văd de ce la noi ar trebui să fie pusă într-o cheie negativă, nu văd“.

El crede că mai importantă este esenţa mesajului transmis de Giuliani, care semnalează abuzuri din justiţie. „Cred că mai important decât această chestiune, dacă vreţi, mi se pare esenţa mesajului. Esenţa mesajului lui Giuliani, care este una foarte puternică şi care semnalează gravele abuzuri din justiţie, gravele abuzuri comise de DNA, conlucrarea nefirească, nesănătoasă, ilegală, anticonstituţională dintre SRI şi DNA, justiţie, parchete. Haideţi să ne referim la lucrurile astea, cred că astea reprezintă esenţa problemei care trebuie să ne preocupe“, a mai spus Tăriceanu.

articol preluat de pe pagina Mișcării România Împreună