Uncategorized

Legătura dintre fiul lui Dragnea, șeful ANSVSA și protejarea fermei de la Salcia de efectele pestei porcine africane

Ferma de porci Romcip Salcia, a fiului lui Liviu Dragnea, și-a schimbat în acest an strategia de afaceri, renunțând la creșterea suinelor și reprofilându-se pe procesarea carcaselor de porc pe care le cumpără. Modificarea modului de lucru apare în contextul în care există suspiciuni că afacerea familiei liderului PSD ar fi fost protejată de efectele devastatoare ale epidemiei de pestă porcină africană care afectează România de peste o lună. Iar legătura dintre fiul președintelui PSD și șeful ANSVSA, Geronimo Brănescu, este afaceristul Paul Sorin Stănescu, cel care îl va cununa la finalul acestei luni pe Ștefan Valentin Dragnea.

Potrivit informațiilor publicate de mai multe surse media, legătura dintre familia Dragnea și instituția care controlează nu doar informațiile privind riscurile epidemiologice în zootehnie, ci este și responsabilă de strategia de combatere a acestor riscuri, este afaceristul Paul Sorin Stănescu. Omul de afaceri va fi nașul de cununie al lui Ștefan Valentin Dragnea, care se va însura la finele aceste luni.

Stănescu este prieten și fost asociat în afaceri cu Geronimo Brănescu, șeful ANSVSA. Domeniul în care face afaceri Stănescu are directă legătură cu ANSVSA: producția și distribuția de medicamente, dezinfectanți și insecticide de uz veterinar. ANSVSA a cumpărat chiar în aceste zile produse de la firmele lui Stănescu pentru dezinfecțiile efectuate cu scopul de a stăvili epidemia de perstă porcină africană care afectează acum opt județe, după cum arată o ancheta publicată de Recorder.ro.

Sorin Paul Stănescu a fost asociat, prin intermediul SC Pasteur SA, cu Geronimo Răducu Brănescu în firma Farmec Reserch&Industries Impex din Feteşti, judeţul Ialomiţa, aşa cum reiese din Monitorul Oficial nr.4473 din 2015. Potrivit documentului indicat, Sorin Paul Stănescu este administratorul Pasteur. Soţia sa, Doina Stănescu, este totodată şi acţionarul unic al companiei. Stănescu a fost implicat în retrocedarea controversată sau achiziţia unor terenuri în Bucureşti, printre care şi Institutul Pasteur, care acum stă la baza imperiului său financiar.