Uncategorized

Lider al extremei drepte, reținut după distribuirea de pliante împotriva românilor

Liderul grupării extremiste Britain First, Paul Golding, a fost acuzat de o serie de infracțiuni legate de pliante anti-imigrație distribuite în comitatul Antrim, din Irlanda de Nord.

Golding, în vârstă de 36 de ani, este acuzat de trei aspecte legate de publicarea materialelor scrise destinate să provoace ură.

El a fost, de asemenea, acuzat de faptul că a folosit cuvinte sau comportamente amenințătoare, abuzive, insultătoare.

Acuzațiile sunt legate de pliantele care promovează un marș anti-imigrație în Marea Britanie planificat a avea loc în Irlanda de Nord, la Ballymena, sâmbătă, 3 noiembrie.

În acea zonă au apărut recent tensiuni după ce zona a devenit populată de români.

Pliantele distribuite de Golding arată că gruparea extremistă face „campanie împotriva acestui val de imigrație” și cere „oprirea imediată” a venirii românilor în Ballymena.

Golding a fost reținut miercuri și urmează să apară la Curtea |Magistraților din Ballymena, pe 15 noiembrie. El a fost eliberat apoi din sediul Poliției Musgrave, din Belfast.

După eliberarea sa, simpatizanții mișcării din Marea Britanie i-au mulțumit pentru “că își sacrifică” viața ca să protejeze cetățenii, scrie Daily Mail.

Într-o declarație publicată pe site-ul Britain First, grupul a confirmat că marșul planificat va continua.

„Nu știm exact motivul arestării. Cu toate acestea, mitingul va continua conform planului. O echipă de activiști se pregătește deja pentru acest eveniment, iar liderii locali sunt pregătiți să participe”, se arată pe pagina Britain First.

Golding a anunțat pe pagina sa de Instagram că se pregătește să dea o declarație față de „lucrurile ridicole” care i s-au întâmplat în ultimele 24 de ore.