Uncategorized

Mâine se dă startul Zilelor Culturii Maghiare la Cluj-Napoca

Zilele Culturii Maghiare, ajunse la cea de-a IX-a ediție, debutează duminică 19 august 2018, dar sunt precedate de câteva evenimente care au loc mâine și poimâine în orașul de pe Someșul Mic. Astfel, vineri 17 august 2018, la Biserica Unitariană din centrul municipiului are loc concertul de muzică de cameră ,,Fantezii baroce”.

Sâmbătă, 18 august 2018, evenimentele se desfășoară pe parcursul întregii zile și cuprind: curse comemorative, excursii  şi Traseul de Anduranţă Ciclistă „Kós Károly”,  Festivalul Internațional de Folclor „Sfântul Ştefan”,   vernisaje  ale unor expoziții de artă și seară de dansuri populare.

Ediția din acest an a Zilelor Culturii Maghiare se desfășoară în jurul a două evenimente importante pentru comunitatea maghiară: Anul Jubiliar Matei Corvin (575 de ani de la nașterea acestuia și 560 ani de la urcarea acestuia pe tron) și Anul Libertății Reloigioase (450 de ani de la Edictul de la Turda- 1568, prin care s-a proclamat libertatea conștinței și a toleranței religioase în Transilvania).

Programul complet al Zilelor Culturii Maghiare din Cluj-Napoca, ediția 2018, poate fi consultat accesând link-ul următor: https://cluju.ro/incep-zilele-culturale-maghiare-din-cluj-programul-complet.

Zilele Culturale Maghiare  sunt organizate de Asociația ,,Clujul Comoară” în colaborare cu Asociația Zilele Culturale Maghiare din Cluj și sprijinite de Primăria și Consiliului Local Cluj-Napoca.  Intrarea la evenimentele este gratuită, cu excepția spectacolului Teatrului Maghiar Cluj din data de 25 august.

Sursă foto: pagina de FB a evenimentului