Uncategorized

Majestatea Sa s-a întâlnit cu Președintele Croației. FOTO

Marți, 6 noiembrie 2018, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Consort s-au întâlnit la Palatul Prezidențial cu Excelența Sa doamna Kolinda Grabar–Kitarović, Președintele Republicii Croația. La eveniment au luat parte ES ambasadorul României și dl Dario Mihelin, consilier prezidențial pentru politică externă și afaceri europene.

Tot marți, Custodele Coroanei și Principele Radu au fost oaspeții Primăriei Zagreb, unde au fost întâmpinați de primarul orașului, dl Milan Bandic. Cuplul regal a răspuns apoi invitației la prânz a primarului capitalei. Alături de Majestatea Sa și de Alteța Sa Regală s-a aflat Excelența Sa ambasadorul Constantin Mihail Grigorie.

Marți după-amiază, Principele Radu a vizitat Academia Militară Croată “Dr. Franjo Tuđman”. Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu comandantul academiei, generalul-maior Mate Paden, și cu o serie de ofițeri superiori reprezentând comandamentul academiei și conducerea facultăților.

Miercuri, 7 noiembrie 2018, Principele Radu va vizita Comitetul Național Paralimpic din Croația și se va întâlni cu președintele comitetului, dl Ratko Kovacic, cu vicepreședinții Iosip Drzaic și Ana Srsen, precum și cu secretarul general Ticijan Komparic.

Tot miercuri, Majestatea Sa și Principele Radu se vor întâlni cu comunitatea românească din Zagreb, la Biserica Ortodoxă Română din capitala Croației. Cuplul regal va fi oaspetele preotului paroh Nicolae Ceruță.