EDUCAŢIE/CULTURĂ, Uncategorized

Mănăstirile pun la dispoziție spații de cazare pentru persoanele aflate în carantină

Mai multe mănăstiri ce aparțin de Biserica Ortodoxă Română au anunțat, în  contextul actualei urgențe epidemiologice din țară, că pun la dispoziția autorităților române spațiile de cazare din mănăstiri pentru adăpostul persoanelor care se află în carantină.

Primele dintre acestea a fost Mănăstirea Neamț, unde deja se află cazate 40 de persoane întoarse din străinătate, cele mai multe din Italia. Aceste persoane au fost cazate la Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie” al așezământului, prin grija părintele arhimandrit Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț. Acest centru are în dotare 52 de camere, persoanele aflate în carantină primind hrană și asistență medicală.

Au fost aduși direct de la Vama Nădlac sau de la Oradea și sunt cazați câte unul sau doi la Centrul Sfântul Paisie. Avem aproape 40 de persoane. Au fost mai mulți, dar i-au redirecționat în alte părți”, a declarat Arhimandridul Benedict Sauciuc pentru Radio Trinitas, citat de https://basilica.ro/.

În prezent, sub patronajul Bisericii funcţionează 40 de unităţi medicale şi farmaceutice pe acre Biserica Ortodoxă a anunțat că ar putea să le pună la dispoziție pentru carantină.

Sursă foto: creștinortodox.ro