Marcel Bălan, militar al Brigăzii 81 Mecanizată, reprezintă România la Campionatul Mondial de Atletism pentru Veterani

Marcel Bălan, caporal în Batalionul 812 Infanterie Bistrița, face parte din lotul României la Campionatul Mondial de Atletism în Sală pentru Veterani, competiție care  reunește sportivi de peste 35 de ani și care se desfășoară în perioada 24-30 martie în orașul Torun din Polonia. Această competiție nu include doar probe desfășurate în sală, ci și două probe care se desfășoară în aer liber,  la care participă și militarul bistrițean. Este vorba de probele de semimaraton și 8 km cross-country (alergare prin pădure).

Caporalul Marcel Bălan, unul dintre cei mai atleți din țară, are în palmares numeroase premii și titluri la concursuri militare și civile, printre care: campion mondial, la categoria de vârstă, la Winter Triathlon (2018), locul 1 la proba de Sprint Duatlon la Turneul Internațional de Duathlon de la Chișinău (2017) și locul 3 la concursul internațional de cros pentru militari (2015, Serbia),

Veteran al teatrelor de operații. Marcel Bălan s-a întors recent din cea de-a cincea misiune executată în teatrul de operații din Afganistan, alături de camarazii din Batalionul 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților”. În timpul lunilor de misiune, sportivul militar a reprezentat cu succes Armata României la concursurile de atletism organizate în bazele militare ale aliaților din Afganistan, reușind să câștige majoritatea acestor competiții, cele mai importante dintre acestea fiind Crosul de 10 mile (Army Ten-Miller), organizat de Districtul militar al Forţelor Terestre din SUA și semimaratonul organizat de Infanteria Marină a Armatei SUA în baza militară Bagram (Marine Corps Marathon).

Sursă foto: Divizia 4 Infanterie ,,Gemina”

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.