Marea Adunare de la Blaj aLive a adunat 10000 de iubitori ai muzicii pe Câmpia Libertății. Foto

Sâmbătă, 2 iunie 2018, peste 10.000 de iubitori de muzică, natură și de libertate au participat la Marea Adunare de la Blaj aLive, în anul Centenarului, ce a avut loc pe Câmpia Libertății, la Blaj.Participanții la festival s-au întâlnit cu Vama (Ro), ALMA (Fin), The Mono Jacks (Ro), Satellites (Ro) și Melting Dice (Ro) pe Câmpia Libertății (locul Marii Adunări Naționale de la 1848, locul în care românii transilvăneni au strigat: „Noi vrem să ne unim cu țara!”).

Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care ,,a răsărit soarele românilor”.

Ajuns la cea de-a șasea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unui weekend de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist.

Proiectul cultural Blaj aLive este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Primăria Municipiului Blaj.

Participanții s-au bucurat de o varietate de opțiuni de petrecere a timpului dintre concerte în zonele de lounge și în Fun Park-ul Blaj aLive, s-au putut răsfăța cu specialități gastronomice și au reciclat selectiv pentru a fi responsabili față de natură.

 

Fotografia postată de BlajaLive Festival.

Fotografia postată de BlajaLive Festival.

Fotografia postată de BlajaLive Festival.

Fotografia postată de BlajaLive Festival.

foto facebook blaj alive

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.