Uncategorized

Maria Onofrei Burisuc: “Bistrița – Cri cri cri toamnă gri nu credeam c-o să mai vii !”. FOTO

de Mihai Sărmășan

Colega noastră, Maria Onofrei Burisuc, a realizat în aceste zile câteva fotografii care surprind atmosfera de toamnă din Parcul municipal din Bistrița. Pasionată de fotografie, aceasta a postat imaginile surprinse pe contul său personal de Facebook, fotografii pe care vi le prezentăm și dumneavoastră cititorilor nostri.

Parcul municipal Bistrița a fost amenajat la începutul secolului XX, de către municipalitatea acelor vremuri. Integrat perfect în peisajul urban, îmbinându-se armonios cu elementele arhitecturale existente în zonă (Turnul Dogarilor, Zidul de apărare al cetății) și elementele naturale (râul Bistrița și pădurea Codrișor), Parcul municipal a suferit modificări de-a lungul timpului. Modificări esențiale au fost făcute după anul 1952, când au fost construite alei noi și au fost montate piese de mobilier urban.

Promenaden Park așa cum era denumit la începutul secolului XX Parcul municipal, rămâne locul de promenadă preferat de către bunici, părinți și copii, tineri îndrăgostiți sau simpli trecători sau turiști.

sursa foto: Facebook Maria Onofrei