Medalii de aur și argint pentru trei elevi români, după Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka

Tinerii români demonstrează că prin multă muncă, pasiune şi ambiţie pot obţine rezultate excelente! Trei elevi din Suceava, Baia Mare şi Galaţi s-au întors acasă cu medalii de aur şi argint, după ce au participat la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka. Acolo unde au concurat cu 82 de participanţi, din 22 de ţări. 

David este în clasa a X-a şi ar putea oricând să-şi dea bacalaureatul. A învăţat zilnic ore în şir înainte să plece în Sri Lanka, pentru a putea avea rezultate bune. În trecut a mai participat la Olimpiade Naţionale de matematică, fizică, chimie sau informatică. Cu toate acestea, nu se gândea că în Asia îl aşteaptă o medalie de aur.

Traian Tuş este un alt tânăr care ne-a făcut mândri la Olimpiada Internaţională de Astronomie. Este clasa a VIII-a şi a obţinut medalia de argint în Sri Lanka. În timp ce toţi copiii s-au bucurat de vacanţa de vară, Traian a studiat chiar şi 14 ore pe zi pentru a avea rezultate excelente.

Şi ei nu sunt singurii elevi olimpici care au stat toată vara cu cărţile de astronomie în faţă. La 15 ani, mai bine de trei luni, Daria şi-a împărtit timpul între casă şi Observatorul Astronomic. Iar rezultatul s-a văzut. A ajuns acasă, în Galaţi, cu o medalie de aur şi cu steagul României în mână. Pentru că a vrut să dedice Centenarului victoria ei.

Toţi cei trei olimpici au arătat că, dacă ai ambiţie, pasiune şi esti dedicat, poţi reuşi. În viitor, tinerii îşi doresc să urmeze o facultate de Astronomie, în afară.

Traian a fost pregătit de profesorul Lucian Stoian, la Centrul de Excelență al Colegiului Național ” Vasile Lucaciu” Baia Mare. Elevul băimărean a fost medaliat cu aur și la Olimpiada Naționala de Astronomie și Astrofizică 2018 de la Gura Humorului, rezultat care l-a propulsat în lotul național care a reprezentat România la Olimpiada Internațională de Astronomie.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.