Mexic face prima mare surpriză la CM Rusia 2018. Brazilia blocată de Elveția.

Autor: Grigore Cartianu

NOUL STALINGRAD

De mult nu i-am mai văzut pe nemți atât de neputincioși! La naiba, știam că panzerul… și că șenilele… și că organizarea… și că pe germani știi că i-ai învins abia când ai ajuns la vestiar… și că fotbalul este un sport în care se confruntă două echipe și câștigă întotdeauna nemții…

Și mai știam că, acum patru ani, Germania a îndoliat Brazilia (7-1) chiar acolo, la Belo Horizonte, unde vei întâlni destui puști blonduți, dar bine bronzați, rodul iubirii dintre străbunicii lor naziști și străbunicele lor băștinașe…

Dar șenilele, astă-seară, la Moscova, n-au funcționat. S-au blocat în plină vară, deși noi știam că blindatele mareșalului Paulus au fost oprite de Generalul Iarnă, la Stalingrad.

Când Kros și Draxler și Muller și Werner și Boateng și Khedira și Ozil (da, Boateng, Khedira și Ozil, pe care Hitler – un mare nebun al Planetei – i-ar fi făcut săpun) atacau orbește careul lui Ochoa, senzația era că acolo nu se afla reduta mexicană, ci Stalingradul însuși.

De data asta a fost Bătălia de la Moscova. Cu o întârziere de 75 de ani, nemții au ajuns în capitala Rusiei, dar Generalul Vară s-a dovedit la fel de cumplit ca Generalul Iarnă.

Povestitorii vremurilor apuse ne-ar mai spune o întâmplare plăcută lui Stalin și sângeroasei Maica Rusia, din aceleași timpuri iraționale. Troțki, criminalul numărul 1 al lui Lenin în cumplitul război civil de la instaurarea sovietelor, a fost asasinat în 1940 în bârlogul său din Mexic. I-a crăpat țeasta unul Mercader, tovarăș de seceră și ciocan, din ordinul lui Stalin. Dar nu cu secera și nici cu ciocanul, ci cu un cuțit de spart gheață.

Astăzi, mexicanii au spart gheața la Moscova, orașul care va purta încă o sută de ani povara crimelor lui Lenin-Stalin, alți doi mari nebuni ai Planetei.

Și tot astăzi, nemții au aflat că e greu și la Moscova, nu doar la Stalingrad (coafat neglijent în Volgograd).

MECIURILE DE ASTĂZI:
* Serbia – Costa Rica 1-0 @ Kolarov (56)
* Mexic – Germania 1-0 @ Lozano (35).

Update.
* Brazilia – Elveția 1-1 Coutinho (20) / Zuber (50).

PROGRAMUL DE LUNI:
* 15.00: Suedia – Coreea de Sud
* 18.00: Belgia – Panama
* 21.00: Anglia – Tunisia.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.