Uncategorized

Michael Douglas câştigător al Globului de Aur. Filmele “Bohemian Rhapsody”, “Vice” şi “Roma” în topul nominalizărilor

Michael Douglas este primul câştigător al Globului de Aur primit pentru cel mai bun actor într-un film de comedie, scrie Mediafax. Actorul american Michael Douglas a primit premiul Globul de Aur pentru rolul din lungmetrajul “The Kominsky Method”. Cea 76-a ediție a galei Globurilor de Aur a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Los Angeles.

Filme despre rasism, politică și muzică domină nominalizările la cea 76-a ediție a galei Globurilor de Aur, care deschide noul sezon al marilor premii de la Hollywood, ce va culmina cu decernarea Oscarurilor.

Producţia FX “The Americans” a primit premiul pentru cel mai bun serial-dramă. Christian Bale şi Olivia Colman, cei mai buni actori într-o comedie. Alfonso Cuaron a primit premiul pentru cel mai bun regizor.

Lungmetrajul “Green Book”, de Peter Farrelly, a fost marele câştigător al galei Globurilor de Aur 2019, cu trei premii, printre care şi cel pentru cea mai bună comedie, fiind secondat în top de drama în alb-negru “Roma”, de Alfonso Cuaron, şi filmul muzical “Bohemian Rhapsody”, cu câte două trofee.

Un film “road trip” a cărui acţiune are loc în anii 1960, într-o Americă segregată, “Green Book” a primit premiile Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, cel mai bun actor într-un rol secundar (Mahershala Ali) şi cel mai bun scenariu, semnat de Nick Vallelonga, Brian Currie şi Peter Farrelly.

Lungmetrajul semi-autobiografic în alb şi negru “Roma”, a primit două premii Globul de Aur, pentru cel mai bun film străin şi cea mai bună regie, semnată de Alfonso Cuaron.

Comedia neagră “Vice”a condus în topul nominalizărilor, cu șase dar a primit un singur Glob De Aur, atribuit lui Christian Bale.

Producţia de spionaj “The Americans” a primit premiul Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramă.

Remake-ul “A Star is Born”, de Bradley Cooper, cu Lady Gaga, şi comedia istorică britanică “The Favourite”, care fuseseră nominalizate în cinci categorii, au primit doar câte un Glob de Aur, pentru cel mai bun cântec, respectiv cea mai bună actriţă într-o comedie, Olivia Colman.

În categoriile dedicate televiziunii, marile câştigătoare au fost producţia FX “Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”, recompensată cu două trofee, pentru cea mai bună miniserie TV şi cel mai bun actor (Darren Criss), şi “The Kominsky Method”, o serie online creată de Chuck Lorre şi difuzată pe Netflix, care a primit premiile pentru cel mai bun serial de comedie şi cel mai bun actor, Michael Douglas.