Uncategorized

Mii de creștini la Mănăstirea Piatra Fântânele

Este o tradiție ca în fiecare an, la cele două sărbători dedicate Fecioarei Maria (15 august și 8 septembrie), credincioșii ortodoxi sau cataloci să ia calea mănăstirilor din țară. Așa s-a întâmplat la Sfânta Marie Mare (15 august), dar și astăzi, de nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor ca și ,,Sfânta Marie Mică”.

Printre mănăstirile din Bistrița-Năsăud care atrag cel mai mare număr de creștini, se numără Mănăstirea Piatra Fântânele aflată în Pasul Bârgăului (Tihuța), aproape de limita dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava. Mii de oameni au poposit astăzi la această mănăstire pentru a se ruga și a asista la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Andrei Andrecuț, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului.

Mănăstirea Piatra Fântânele, cu hramul Nașterea Maicii Domnului, este o mănăstire cu originea în anul 1928 când părintele Vasile Luncan a ridicat, pe locul actualei mănăstiri, un paraclis de rugăciune și a înceout construirea unei bisericuțe din lemn.