Uncategorized

Mii de persoane au participat la protestele antiguvernamentale de sâmbătă seara în marile oraşe

Mii de persoane au participat la protestele antiguvernamentale organizate sâmbătă seara în marile oraşe din ţară, peste 10.000 de persoane fiind în stradă la Iaşi, alte 8.000 la Timişoara şi peste 5.000 în Sibiu.

Proteste au mai avut loc la  Bistriţa, Piatra Neamţ, Constanţa, Oradea, Târgu Mureş, Craiova, Galaţi şi Reşiţa.

Aproximativ 10.000 de persoane au luat parte sâmbătă seara la Iaşi la marşul de protest ,,Solidari cu Bucureştiul”, organizat împotriva actualei guvernări.

Ca şi în seara precedentă, majoritatea manifestanţilor s-au întâlnit în Piaţa Unirii, lângă statuia lui Alexandru Ioan Cuza. Bărbaţi, femei cu copii în braţe sau în landouri, tineri şi bătrâni, au venit cu steaguri sau cu fluiere şi vuvuzele, au scandat lozinci, după care au luat parte la marşul de pe arterele importante din centrul Iaşului.

La Timişoara au luat parte, sâmbătă seara, în jur de 8.000 de persoane, iar protestul s-a încheiat la ora 23,00 cu intonarea Imnului de stat, fără incidente.

Peste 5.000 de protestatari au mărşăluit timp de patru ore pe principalele bulevarde din municipiul Sibiu, după care au pichetat sediul organizaţiei judeţene a PSD, cerând demisia Guvernului şi a lui Liviu Dragnea.

Duminică, participanţii vor mărşălui între orele 19,00 – 22,00, pe traseul: ,,Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii – B-dul. Mihai Viteazu – sensul giratoriu aflat la intersecţia dintre str. Rahovei cu B-dul. M. Viteazu şi retur. În situaţia în care la acţiune vor fi peste 5.000 de persoane, traseul de mai sus se modifică, iar din sensul giratoriu aflat la intersecţia dintre str. Rahovei cu B-dul. M. Viteazu, participanţii vor continua marşul pe str. Rahovei – str. Semaforului – str. Ştefan cel Mare – str. Bâlea – Parcul Tineretului”, a anunţat Primăria Municipiului Sibiu.

Aproximativ 3.000 de persoane au protestat şi în municipiul Cluj Napoca, manifestaţia încheindu-se în jurul orei 23,15, după ce demonstranţii, care au blocat timp de trei ore intersecţia din faţa Prefecturii, s-au reîntors în Piaţa Unirii.

Peste 4.000 de braşoveni s-au aflat sâmbătă seara pe marile bulevarde ale oraşului, protestând împotriva coaliţiei PSD-ALDE şi a Guvernului.

Peste 3.000 de persoane au manifestat, sâmbătă seara, în municipiul Baia Mare. Aceştia s-au strâns iniţial în Piaţa Revoluţiei, unde timp de aproape o oră au discutat aprins situaţia creată de actuala guvernare, dar şi despre corupţia din administraţia locală şi faptul că mii de persoane din oraş au fost obligate să plece la muncă în străinătate.

La Oradea protestul a început, la ora 19, iar la un moment dat erau peste 400 de protestatari. Oamenii, purtând pancarte, steaguri tricolore, ale UE şi chiar ale SUA, au pornit în marş pe strada Moşoiu, centrul civic, bulevardul Magheru. La intersecţia cu Magheru, în faţa sediului PNL Bihor, oamenii au strigat: ,,PNL, hotărăşte-te!”.

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat sâmbătă seara, începând cu ora 19,00, în faţa Palatului Administrativ din municipiul Bistriţa, în a doua seară de proteste antiguvernamentale, numărul fiind mult mai mic decât cel înregistrat în seara precedentă.

În jur de 500 de persoane, între care şi familii care lucrează în străinătate, au protestat, sâmbătă seara în Târgu Mureş, scandând lozinci anticorupţie şi anti PSD.

În timpul protestului au fost afişate pancarte cu textul ,,CCR – sluga PSD!” şi ,,Fără penali în funcţii publice!”.

sursa agerpres.ro

foto: Dan Mihai Bălănescu