Uncategorized

Mii de români, la mănăstirile din țară, de Sfânta Marie Mare

Este o tradiție, printre români, ca în fiecare an de Sfânta Mărie Mare, să participe în număr mare la slujbele de la mănăstirile din țară. În patriarhia Română, hramul Adormirii Maicii Domnului este cel mai răspândit, în multe dintre orașele țării existând  o biserică ocrotită de Sfânta Fecioară Maria.

Un mare număr dintre credincioșii din Transilvania s-au îndreptat în aceste zile de sărbătoare, spre mănăstirile Nicula (județul Cluj) și Rohia (județul Maramureș).

La Nicula, Sfânta Liturghie oficiată pe altarul de vară din curtea mănăstirii, a fost oficiată de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, şi de mitropolitul de Rwanda şi Burundi, IPS Innocentios Byakatonda. În ajunul sărbătorii, mii de credincioși au înconjurat biserica  mănăstirii în genunchi, de trei ori, și și-au pus o dorință, convinși fiind că astfel li se vor îndeplini dorințele. Pentru acelați lucru, majoritatea dintre aceștia s-au rugat la Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, aflată în acaestă mănăstire, care a lăcrimat vreme de trei săptămâni, în anul 1699.

Mii de credincioși au ajuns în aceste zile și la Mănăstirea Rohia, din Țara Lăpușului, pentru a se ruga la Icoana Maicii Domnului și a asista la Sfânta Liturghie susținută de un sobor de preoți în frunte cu  Preasfinţitul Părinte TIMOTEI Sătmăreanul Arhiereu Vicar al Maramureșului și Sătmarului.

În Moldova se organizează pelerinaje, cu ocazia  Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirile Cacica, Văratic, Putna,  Humor, Rarău, Bistrița și alte mănăstiri mai puțin cunoscute, iar în Oltenia, cele mai mari pelerinaje de Sfânta Marie Mare sunt la mănăstirile: Curtea de Argeș, Polovragi, Govora și Bistrița.

Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, mulţime şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, mulţime şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare, mulţime şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, masă şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, mulţime şi în aer liber