Uncategorized

Milioane de creştini sunt victime ale violenţelor din cauza credinţei lor

Marea Britanie a comandat un studiu pentru a cunoaşte nivelul persecuţiilor care îi vizează pe creştini, în urma creşterii alarmante ale cazurilor în care aceştia sunt victime ale violenţelor din cauza credinţei lor

Circa 215 milioane de creştini din întreaga lume s-au confruntat cu persecuţiile din cauza credinţei lor anul trecut, femeile şi copii creştini fiind în special vulnerabili şi deseori supuşi violenţelor sexuale.

Anul trecut, în medie, 250 de creştini au fost ucişi lunar din cauza credinţei lor, potrivit Reuters.

“Foarte des persecutarea creştinilor este un semnal timpuriu de alertă privind persecutarea oricărei minorităţi”, a precizat ministrul de externe Jeremy Hunt într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

“Astăzi i-am cerut episcopului de Truro (Philip Mounstephen – n.r.) să analizeze cum poate răspunde mai bine guvernul britanic la plaga persecuţiei creştinilor în întreaga lume. Putem şi trebuie să facem mai mult”, a precizat ministrul.

Studiul va întocmi o hartă cu persecuţiile care îi vizează pe creştini în ţări cheie din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, va analiza sprijinul britanic şi va recomanda soluţii în acest sens.