LIFESTYLE, Uncategorized

Militar de meserie, campion mondial la kickboxing și salvator de vieți în timpul liber

Caporalul Irinel Bădulescu din Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” din Câmpulung Muscel este unul dintre bravii militari ai Armatei României care a participat la două misiuni în teatrele de operații (Kosovo și Afganistan). Povestea de viață a militarului nu se oprește aici, ci este mult mai interesantă decât a majorității semenilor noștri. Și, mult mai importantă din punct de vedere al omeniei de care dă dovadă, de altruismul și bunătatea pe care le pune în slujba semenilor.

Ani de zile a avut grijă de un om al străzii, Sorin Barbu. Vizitează foarte des copiii de la un centru din Câmpulung Muscel, le duce dulciuri, haine, îi scoate la masă în oraș, petrece timp vorbind cu aceștia sau antrenându-i în jocuri colective. Mai mult decât atât, nu stă pe gânduri atunci când cineva se află în pericol de moarte, chiar dacă asta înseamnă să-și pună în pericol propria viață.

Așa s-a întâmplat la începutul lunii august când, aflat în concediu pe litoral, a salvat un copil de 10 ani de la înec. Luat de valuri, copilul a strigat după ajutor, iar cel care i-a sărit în ajutor a fost militarul muscelean ce a reușit să-l aducă la mal, înfruntând valuri puternice.

Mândru că este militar român, după cum afirmă pe Facebook, Irinel Bădulescu a obținut trofeul ,,Omul anului 2018”, pentru obținerea Premiului II la secțiunea ,,Imaginea și vizibilitatea Armatei” în cadrul concursului organizat de Statul Major al Forțelor Terestre. Caporalul Irinel Bădulescu are rezultate de excepție și în plan sportiv, fiind este dublu campion mondial la  Kickboxing  (în 2016 și 2018).

,,Fii bun în ceea ce faci! La un moment dat nu va mai fi nevoie să te prezinți. Te vor prezenta faptele tale!” scrie pe pagina personală de Facebook, caporalul Ionel Băduelscu. Iar faptele îl prezintă ca pe un OM extraordinar, foarte atent la nevoile semenilor săi și gata oricând să întindă o mână de ajutor.

Felicitări și mult succes, Irinel Bădulescu!

Sursă foto: MApN

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, stând în picioare, ocean, ochelari de soare, cer, în aer liber şi apă