Uncategorized

Militarii români dislocați în Afganistan au sărbătorit Ziua Independenței de Stat a României în Kandahar

Militarii români din Batalionul 300 ,,Sfântul Andrei” din Galați, aflați în prezent în teatrul de operații din Afganistan, au sărbătorit departe de casă Ziua Independenței de Stat a României. Astfel, pentru a marca acest moment important din istoria țării, în Baza Militară Aeriană din Kandahar acolo unde sunt dislocați militarii români, joi, 9 mai 2019, a fost organizată o ceremonie militară și religioasă prin care s-a invocat memoria eroilor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru independența țării. Totodată, preotul militar al batalionului 300, alături de militarii români, s-au rugat pentru sufletele acestor eroi necunoscuți multora dintre noi, dar care s-au jetfit pentru ca România să fie stat independent.

În Afganistan, militarii români participă la misiunea Nato-Resolute Support, executând misiuni de menținere a păcii și de antrenare a forțelor de securitate afgane.

Sursă foto: Veteranii Armatei României (fb)

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, cer, ocean, pod, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, cer, nor şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi în aer liber