Uncategorized

Ministerul Tineretului și Sportului recomandă federațiilor sportive naționale să își suspende toate competițiile

Ministerul Tineretului şi Sportului recomandă federaţiilor sportive naţionale, într-un comunicat de presă postat, joi, pe site-ul oficial, să îşi întrerupă toate competiţiile şi să suspende deplasările externe ale sportivilor la concursurile internaţionale sau stagii de pregătire.

“În urma creşterii numărului de cazuri confirmate de COVID – 19 (coronavirus) înregistrate în România în ultimele zile şi a evoluţiei situaţiei, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis, conform Hotărârii nr. 9 din 10.03.2020, restricţionarea activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi divertisment, în spaţii închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire. Ţinând cont de această hotărâre şi ca măsuri de limitare şi restrângere a posibilităţilor de răspândire a virusului COVID 19, Ministerul Tineretului şi Sportului recomandă federaţiilor sportive naţionale să-şi suspende toate competiţiile în acest moment, indiferent că sunt campionate naţionale sau etape internaţionale ale unor evenimente pe care le organizează; să suspende momentan deplasările externe ale sportivilor la competiţii internaţionale sau stagii de pregătire”, se arată în comunicatul citat.

Ministrul Ionuţ Stroe a declarat că prioritatea în acest moment este prevenirea răspândirii coronavirusului.

“În momentul de faţă, prioritatea Guvernului, inclusiv prin intermediul Ministerul Tineretului şi Sportului, este sănătatea publică, prevenţia răspândirii infecţiilor.  Din acest motiv, s-au impus aceste măsuri care afectează şi la nivel sportiv, măsuri luate pentru a proteja atât publicul, cât şi sportivii. Vrem ca toată lumea să fie în siguranţă. Recomandarea noastră fermă este să fie amânate toate competiţiile în acest moment şi lucrăm, bilateral, cu toate federaţiile pentru a face acest lucru. Nu discutăm de o competiţie anume, ci despre o responsabilitate pe care o avem toţi şi pe care trebuie să ne-o asumăm”, a spus Stroe.

“Mă bucur că sunt federaţii care deja au acţionat rapid precum cea de scrimă, lupte, baschet şi astăzi, cea de fotbal. Limitarea contactului în masă este cea mai bună măsură în acest moment. Sportivii îşi vor continua pregătirile, pentru a rămâne în formă, şi ne asigurăm că au toate condiţiile să o facă. Păstrăm permanent legatura cu reprezentanţii tuturor federaţiilor şi încercăm să găsim împreună soluţii acolo unde este cazul”, a adăugat ministrul Tineretului şi Sportului.