POLITICĂ, Uncategorized

Ministrul Apărării ,,invitat” să demisioneze după gafa de la Bistrița! Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România: ”Direcția Demisie, înainte, marș!”.

Ministrul Apărării Naționale a fost protagonistul unei gafe de proporții la Bistrița, în data de 1 martie 2019, la ceremonia militară de repatriere din teatrul de operații a militarilor Batalionului 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților”. În timp ce militarii întorși din Afganistan treceau prin fața tribunei oficiale și salutau reprezentanții autorităților locale și naționale, Gabriel Leș butona telefonul mobil. Fotografiile cu ministrul Apărării butonând telefonul în timp ce militarii bistrițeni treceau prin fața acestuia salutând, surprinse de reporterii bistrițeanul.ro, au stârnit revoltă în mediul online, inclusiv pe pagina de facebook a ministrului, internauții cerându-i demisia și apostrofându-l în fel și chip.

Astăzi, la două zile de la incident, ministrul Apărării, a postat pe pagina de facebook următorul mesaj care a fost taxat la fel de vehement ca și gestul de la ceremonia militară: ,,Vineri,1 martie, la Bistrița am avut onoarea de a participa la ceremoniile ocazionate de revenirea în tară din teatrul de operații din Afganistan a Batalionului 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților”. Prețuiesc fiecare moment petrecut alăturii de militarii noștri, iar în semn de respect pentru realizările lor, ce aduc cinste României, voi continua să le fiu alături. Regret nespus clipa de neatenție de la finele ceremoniei, când vreme de cateva secunde am fost nevoit sa iau act de un mesaj urgent. Va asigur că acord importanța cuvenită unor momente de o asemenea solemnitate, și regret totodată că am oferit prilejul vânătorilor de controverse să speculeze o imagine extrasă din context. Ceremonia de la Bistrița a emanat distincție, punând încă o dată în valoare resursa cea mai de preț a Ministerului Apărării Naționale: oamenii!

Printre cei care îi cer demisia lui Gabriel Leș din funcția de ministru al Apărării se află și europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România care a comentat pe pagina de facebook gestul ministrului, făcându-i acestuia și un îndemn:

,,Direcția Demisie, înainte, marș!

La Bistrița, la trecerea în revistă a Batalionului 812 Infanterie, ministrul Apărării, Gabriel Leș, își consultă telefonul mobil, după cum vedem dintr-o fotografie publicată pe site-ul bistriteanul.ro. Militarii care îi dădeau onorul sunt recent reveniți din Afganistan, sunt oameni care au servit sub drapelul României și care, cu siguranță, au văzut de multe ori moartea în ochi. După cum se observă, la moarte s-au putut uita, dar la ochii ministrului, ba!
Probabil că, dacă ar fi făcut armata, cetățeanul Gabriel Leș ar fi învățat și ceva bune maniere. Măcar de ochii lumii! 

Pentru umilirea unor ostași ai Armatei Române la o paradă oficială, cred că pedeapsa cea mai potrivită ar fi ca d-nul Leș să petreacă un stagiu în Afganistan, ca soldat neinstruit, explicându-le talibanilor aplicația Candycrush. Sau o pedeapsă mai blândă, având în vedere că d-l ministru dă dovada unor dizabilități profesionale: demisia!” 

Până una-alta, pentru cei care participă la ceremonii militare, e bine de știut, după cum am aflat de la cei ce comentează pe pagina lui Gabriel Leș: ,,când se dă onorul, nici musca nu zboară”!

Sursă foto: bistriteanul.ro