Uncategorized

Ministrul Ioan Deneș a inaugurat o stație de alimentară cu apă nefuncțională

La Ceatalchioi, a fost inaugurată, cu mare fast, o stație de alimentare cu apă, care a costat nu mai puțin de 10 milioane de lei, bani publici. Cu toate acestea, apa care va curge la robinete nu va fi potabilă (cum a mințit ministrul apelor Ioan Deneș) pentru că proiectul nu a prevăzut și o instalație de clorinare. Mai mult, stația nu are nici hidranți!, precizează cetateanul.net

Lucrările au fost executate de o firmă de casă a baronilor PSD Tulcea, implicată în dosare de corupție și aflată în insolvență. Stația a fost închisă (încuiată!) imediat după inaugurare (vezi, mai jos, filmarea făcută de un localnic!).

Inaugurarea oficială a alimentărilor cu apă din localităţile Ceatalchioi şi Pătlăgeanca s-a făcut într-o atmosferă festivistă la 21 iunie 2018. Panglica a fost tăiată chiar de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, la eveniment mai participând preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu şi primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega.
La ceremonie nu au fost lăsați să participe sătenii din Ceatalchioi, sătui de altfel promisiunile aleșilor, că vor avea apă la robinet.

Staţia de captare şi tratare a apei brute din satul Ceatalchioi şi cei aproape 13 kilometri de reţele ar fi trebuit să asigure, cel puțin pe hârtie, apa pentru cei 700 de locuitori ai localităţilor Ceatalchioi şi Pătlăgeanca.
Lucrările la investiţiile din cele două sate au început în anul 2004 şi au costat nu mai puțin de 10 milioane de lei.
Apa NU va fi însă potabilă. Asta pentru că stația nu este prevăzută cu o instalație de clorinare. O recunoaște chiar primarul, care spune acum că, dacă ar fi fost după el, nu ar fi inaugurat stația.
,,Lucrările au durat 12-15 ani, pentru că nu a fost finanțare. Proiectul este unul mai vechi și nu prevede un sistem de clorinare a apei. Ne mai nemulțumește faptul că în proiect nu au fost prevăzuți nici hidranți, în caz de incendiu.

Ministrul Deneș a dedicat „investiția” Centenarului.

La inaugurare, ministrul apelor, Ioan Deneș și „baronul Teo”, cum i se mai spune președintelui Consiliului Județean, Horia Teodorescu, s-au arătat mândri de o așa investiție în Anul Centenarului!

Președintele CJ Horia Teodorescu (stânga), primarul cernega și ministrul Deneș actorii comediei, pe bani publici, de inaugurare a stației „de apă potabilă” de la Ceatalchioi

Aceste recepţii şi dări în folosinţă se fac în Anul Centenarului. Legăm această recepţie şi punere la dispoziţie a apei potabile de acest an important, Anul Centenarului, pe care noi îl sărbătorim cu mândrie. Sunt investiţii începute, e adevărat, cu multă vreme în urmă şi care, iată, reuşim să le finalizăm acum. (…) Nu sunt pe ideea ca un proiect să dureze atât de mult timp. În cadrul ministerului, am decis să prioritizăm investiţiile, iar acestea să fie finalizate cât mai repede posibil”, declara plin de mândrie ministrul Ioan Deneş.

La rândul său, de față cu șefii de la Tulcea și de la București, primarul Tudor
Cernega s-a arătat foarte mulțumit de investiție. „Este un pas important pentru comunitatea noastră. La un moment dat, îmi pierdusem speranţele că o să mai văd că apa curge la robinet. Pasul mare s-a făcut. Avem apă pe coloană, rămâne doar să ne implicăm şi noi”, a spus edilul, în prezența „șefilor”.

În realitate, ministrul Deneș a inaugurat o uzină-fantomă, care nu are perspective să funcționeze prea curând. Satul nu are canalizare, iar gospodăriile nu sunt branșate la rețeaua de apă!
Costurile branșării, care încă nu se cunosc, vor trebui suportate de locuitorii acestui sat. Pentru a putea funcționa, stația are nevoie de personal de specialitate, printre care și un chimist. Lucrările la stația de apă au durat 14 ani.

Bani pentru pușculița de partid.

Lucrările ,,istorice” de la staţia de captare şi tratare a apei brute de la Ceatalchioi, care au demarat în urmă cu nu mai puțin de 14 ani, au fost executate de firma Deltacons SA Tulcea, abonată la contracte primite de la autoritățile locale. Sunt zeci de primării din Tulcea și Constanța, companii de stat și autorități locale care au dat pe bandă rulantă contracte firmei Deltacons.

În ciuda finanțărilor primite de la baronii locali, la 18 martie 2016, Deltacons SA Tulcea a intrat în insolvenţă. La masa credală de 123 milioane de lei au venit alte firme de casă ale baronilor locali, care vor să stoarcă din Deltacons, pe ultima sută de metri, orice ban pe care firma îl mai primește din contractele cu statul, precum cel de la Ceatalchioi. Printre numele cu greutate care au de luat bani de la Deltacons se numără ACK Fluid din Paşcani, unde fostul senator PSD Florin Constantinescu deţine o treime din părţile sociale, dar și Grup Romet Buzău, controlat de Constantin Toma (PSD), până să fie ale primar al municipiului Buzău.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
-2°C
Vânt: 4 km/h SV