Uncategorized

Mircea Sandu, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită!

Mircea Sandu (66 de ani) și Elisabeta, soția sa, au fost trimiși azi în judecată de către DNA, ambii fiind acuzați de procurori de luare de mită. Potrivit Digi 24, Mircea Sandu e acuzat de procurorii DNA pentru luare de mită, în timp ce soția acestuia e acuzată de complicitate la luare de mită.

Mircea Sandu a oferit prima reacție despre acuzațiile care i-au fost aduse: „Nu știu ce comunicat a dat DNA. Știam însă că am un dosar la DNA, pentru că, dacă am câștigat procesul cu Loteria, s-a spart pușculița și trebuie să mă agațe cu ceva. Acum sunt în Franța. Voi lua legătura cu avocații când mă întorc în țară, să vedem despre ce e vorba, a spus fostul președinte de la FRF”, pentru Libertatea. 

Faptele de care Mircea Sandu e acuzat s-au petrecut în perioada în care acesta ocupa funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. „Nașul” a ocupat cea mai înaltă funcție din FRF între 1990 și 2014, moment în care locul său a fost luat de Răzvan Burleanu.

La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.

Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei”, se arată în rechizitoriul celor de la DNA.

Conform aceleiași surse, procurorii au dispus sechestru asupra unor bunuri imobile aparținând celor doi inculpați. În trecut, Mircea Sandu a fost implicat și în dosarul ce viza dezafilierea Universității Craiova, însă a fost achitați în acel caz, la fel cum s-a întâmplat și cu Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii. Atunci, cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu, dar au fost salvați de Curtea Constituțională.