Uncategorized

Monedele aruncate peste sângele revoluționarilor din decembrie 1989, sfințite și depuse la Biserica Colțea

O raclă cu monede care au fost aruncate peste sângele revoluționarilor în decembrie 1989 a fost sfințită de către preotul Sandu Mehedințu, fostul paroh al Bisericii Colțea din capitală. Potrivit președintelui Asociației 21 Decembrie, Doru Mărieș, citat de Mediafax, monedele au fost aruncate de către trecători peste sângele celor care au murit în Piaţa Universităţi, în noaptea de 21 decembrie şi au fost strânse de pe asfalt de către preotul care le-a sfințit, Sandu Mehedinţu.  Unele din aceste monede încă au sânge pe ele, susține Doru Mărieș. După ce a fost sfințită în Pasajul Universității, racla cu aceste monede a fost de în Biserica Colţea.

Tot în Pasajul Universității, Asociația 21 Decembrie a montat o placă comemorativă în memoria victimelor din noaptea de 21 decembrie 1989

În noaptea de 21 decembrie 1989, oriunde priveai în acest pasaj şi staţia de metrou, vedeai violenţă, moarte şi sânge. Aici Armata, Miliţia şi Securitatea au ucis, rănit, maltratat şi arestat protestatarii anticomunişti retraşi din calea gloanţelor forţelor de represiune, din Piaţa Universităţii”, este mesajul de pe placa comemorativă, potrivit sursei citate anterior.

Cu ocazia ceremoniei de dezvelire a plăcii şi a slujba de sfinţire a raclei, în Pasajul Universităţii s-au cântat piese celebre şi semnificative pentru Revoluţia din 1989, cum ar fi: „Vino, Doamne” sau „Imnul golanilor”.

Sursă foto: Mediafax