Monica Macovei: ,,Parlamentarii continuă măcelărirea codurilor penale. Nu puteau intra în vacanță fără să îi asigure liniștea comandantului suprem, Dragnea”.

Tudorel Toader, încă ministru al Justiției, deși a arătat că este doar avocatul infractorilor, propune redefinirea abuzului în serviciu ca să scape Dragnea și de dosar. Și să scape toți cei care jefuiesc banii publici, banii noștri, scrie europarlamentarul Monica Macovei.

Fostul ministru al justiției apreciază că este o eroare faptul că parlamentarii puterii au introdus astăzi, prin votul comisiei juridice, modificări prin care este tolerat abuzul în serviciu.

,,Abuzul în serviciu”, în dispariție:

1. Când funcționarul public încalcă legea pentru a obține foloase pentru partidul pe care îl conduce sau din care face parte, sau pentru prietenii lui politici, nu mai este abuz în serviciu. Furați la liber pentru partid și pentru prieteni!
2. ,,nu îndeplinește” este schimbat cu ,,refuză să îndeplinească”. Ori, este o diferență. Dacă nu faci ceva din fișa postului, ,,nu îndeplinești”. Ca ,,ă refuzi”, trebuie să existe un ordin scris pe care îl refuzi. Mai dispare o bucată din abuz!
3. cel mai grav: s-a limitat abuzul numai la ,,încălcarea unor dispoziții exprese dintr-o lege, ordonanță de urgență sau ordonanță de guvern”. Legea achizițiilor publice, de exemplu, se pune în aplicare prin HG sau prin ordin de ministru sau conducător al instituțiilor lor publice. Altfel, legea rămâne pe hârtie și nu mai facem nicio achiziție publică ori o facem cum vrem noi, că ,,noi putem”. Caietul de sarcini, termenele, varianta aleasa de ministrul X pentru o licitație (cerere cu ofertă, etc), prețul minim, toate sunt în hotărâri de guvern sau ordine care reglementează fiecare licitație în parte. Decizia CCR nu trebuie citită cu ochelari de cal! Ci cu ochii celui care știe că legea licitațiilor publice poate fi aplicată numai prin hotărâre de guvern și ordine, pentru că altfel nu faci nimic dacă licitațiile sunt trucate. Legislația secundară care aplică orice lege, ordonanță, ordonanță de urgență este implicită în textul CCR, pentru că altfel nu se poate. Adică, ar fi o abrogare a abuzului în serviciu.

Parlamentul României este în sesiune extraordinară pentru a continua măcelărirea codurilor penale. Nu puteau intra în vacanță fără să îi asigure liniștea comandantului suprem, Dragnea.

În tot acest timp, oamenii din țară se luptă cu inundațiile, dar Guvernul are doar sarcina de a-i scăpa pe infractori de pedepse”, menționează Macovei.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.