Uncategorized

Mult succes viitorilor rezidenți militari!

 

În imaginea de mai jos este locotenent medic Tatarciuc Mădălina(în dreapta) în ziua absolvirii Institutului Medico-Militar din Târgu Mureş alături de colega ei. În urmă cu un an a susținut şi ea examenul de rezidențiat.

Astăzi, este un medic rezident pasionat de ceea ce face, în specializarea Medicina Familiei. Să aflăm ce ne spune despre cum a fost examenul şi cum şi-a ales speciaizarea:
“Examenul de rezidențiat a fost unul greu, din mai multe puncte de vedere. Iar cel mai important, cred eu, a fost motivația şi nu învățatul pentru examen în sine.

Misiunile interne şi externe pe care le desfăşoară un medic de unitate intră în aria mea de interes, iar conexiunea pe termen lung pe care o stabilesc cu pacienții şi monitorizarea lor generală este ceea ce eu îmi doresc de la medicină.

Colegilor care susțin anul acesta examenul de rezidențiat doresc să le transmit să creadă că fiecare are un loc al sau pe care îl pot face mai bun. Şi… indiferent de specializarea pe care o vor alege, fie că e cea dorită sau nu, îi sfătuiesc să rămână deschişi, deoarece realitatea locului de munca diferă de realitatea facultății. Dar e de bine 🙂. Mult succes, putere de muncă şi curaj în decizii!”

sursa foto și text: Facebook Ministerul Apărării Naționale