ACTUALITATE, Uncategorized

Născut de Mica Unire, un băiețel din Bistrița îndură povara unei boli crunte care îi răpește bucuria copilăriei. La mulți ani, Darius Mihalcia!

S-a născut în ziua de 24 ianuarie a anului 2015. Astăzi a împlinit patru anișori și a zâmbit toată ziua când Patricia și Felix, frățiorii lui, s-au jucat cu el și l-am mângâiat. N-a putut să se joace si el, pentru că duce, încă de la naștere, povara unei boli grave care poate îngenunchea chiar și  un adult: tetrapareză spastică. Asociat acesteia, alte boli și-au făcut loc în trupușorul firav al micuțului Darius Mihalcia. Nu poate să meargă, nici să vorbească. Dar înțelege și răspunde la întrebări printr-un zâmbet minunat care nu are nimic de-a face cu suferința pe care o îndură micuțul.

Tatăl lui, caporalul Vasile Mihalcia se află la a doua misiune consecutivă în teatrul de operații din Afganistan pentru a aduna banii necesari unui tratament în străinătate. Nu a avut nicio reținere să plece în misiune cu toate că în anul 2014, când se afla la prima misiune într-un teatru de operații, a văzut moartea cu ochii atunci când vehiculul în care se afla a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. Avariat, vehicului a ajuns într-un canal de irigiații, iar militarii au fost în pericol să se înece. Doar curajul și prezența de spirit a caporalului Vasile Mihalcia au făcut ca toți cei aflați în vehicul să scape cu viață. Pentru acest lucru, caporalul a fost declarat ,,Omul anului în Forțele Terestre Române”, în anul 2014, la secțiunea ,,Credință și altruism”.

De ziua fiului său, militarul a postat un mesaj emoționant pe pagina de Facebook: ,,Darius, copilașul meu drag, astăzi sunt patru anișori de când te-am ținut, pentru prima dată, în brațe. De atunci, au trecut zile cu bucurii, dar și multe zile în care am suferit și m-am simțit neputincios în fața boli care îți răpește copilăria. Zâmbetul tău îmi dă putere să merg mai departe și să sper că, într-o zi, totul va fi bine. Regret că nu sunt acasă de ziua ta și aștept cu nerăbdare clipa în care voi putea să te strâng, din nou, în brațe. Ma rog la Dumnezu să-ți dea sănătate și să-ți aline durerea pe care o porți. Mama, tata, Patri și Felix te iubesc mult. La mulți ani, copil special!”.

Familia Mihalcia, care mai are doi copii mici, locuiește în chirie în Bistrița. Cine dorește să ofere un mic ajutor o poate face în conturile de mai jos, deschise pe numele Vasile Mihalcia.

Pentru RON: RO49 RZBR 0000 0600 2006 3282

Pentru EURO: RO92 RZBR 0000 0600 2006 3284

 

Text: Cristina Rusu

Foto: Vasile Mihalcia

 

Fotografia postată de Mihalcia Vasile.

Fotografia postată de Mihalcia Vasile.