Nașterea Maicii Domnului- Sfânta Maria Mică

Astăzi, 8 septembrie, creștinii ortodoxi și catolici sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, sărbătoare cunoscută în popor sub numele de Sfânta Maria Mică. În această zi, creștinii merg la biserici și mănăstiri pentru a asculta slujba și a se ruga la icoana Maicii Domnului.

Nașterea Maicii Domnului nu este relatată în Noul Testament, ci doar în Protoevanghelia lui Iacov, o lucrare iudeo-crestină din sec. al II-lea, potrivit creștinortodox.ro. Părinții Fecioarei Maria au fost Ioachim, descendent al regelui David, și Ana, fiica preotului Matthan, descendentă din familia preoțească a lui Aaron. Deoarece nu aveau copii, Ioachim și Ana au început să fie batjocoriți de oameni, astfel că s-au retras fiecare în post și rugăciune până când, într-o zi, Îngerul Gavril s-a arătat fiecăruia dintre ei spunându-le că Dumnezeu le-a ascultat rugăciunea și că vor avea un prunc care va fi ales al Domnului.

În popor se spune că în ziua de Sfânta Maria Mică începe migrația păsărilor în țările calde, șerpii se ascund în pămân și frigul începe să pună stăpânire pe lume. Se consideră că acaestă sărbătoare este hotarul dintre vară și toamnă și că ea dă startul recoltatului roadelor pământului.

În această zi nu e voie să lucrezi în gospodărie că poți atrage boli asupra membrilor familiei. Se spune că femeile care doresc să rămână însărcinate trebuie să se roage din suflet în această zi, la Fecioara Maria. De asemenea, cele însărcinate e bine să se roage pentru o sarcină fără probleme și pentru o naștere ușoară și un copil sănătos, iar fetele nemăritate, pentru căsătorie.

Sursă foto: Realitatea.net.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.