Naționalele de volei ale României au câștigat Silver League

Naționalele de volei ale României, atât cea feminină, cât și cea masculină, au câștigat Liga de Argint (Silver League) și au promovat în Golden League, alături de cele mai valoroase reprezentative ale Batrânului continent.

Nationala masculină România-Grecia 3-0 (25-21, 25-23, 25-21)

Echipa masculină a României a câștigat trofeul duminică, la Alexandria, după ce a trecut în finală de Grecia cu 3-0, dupa ce in tur „tricolorii” au trecut in deplasare, tot cu 3-2.

Voleibalistii „Tricolori” vor incepe la sfarsitul lunii iulie pregatirile pentru Campionatul European din această toamnă (12-29 septembrie).

Au promovat în Golden League, dar au și un avantaj în fața Greciei. echipă pe care o vor reîntâlni și la Europene, în grupa de la Montpellier. România va juca în meciul de deschidere la Campionatului European, contra Franței, pe 12 septembrie, într-o grupă din care mai fac parte Bulgaria, Portugalia și Italia.

România revine la un Campionat European după 24 de ani de pauză.

Nationala feminină România-Slovenia 3-0 (25-22, 25-14, 25-17)

Nationala feminina a avut mai multe emoții în finala din Silver League, cu Slovenia. Voleibalistelke noastre au fost invinse în meciul tur, din deplasare, cu 3-1, si aveau nevoie de un succes cu 3-0 sau 3-1 în mansa a doua disputata la Alexandria, iar apoi să se impuna și in setul de aur. Ceea ce s-a și întâmplat. Vineri, 28 iunie, au trecut de adversare in minimum de seturi și au câștigat și Golden setul cu 15-12.

Jucatoarele pregătite de italianul Luciano Pedullà se pregatesc si ele pentru Campionatul European care va avea loc în perioada 23 august-8 septembrie în Slovacia, Turcia, Polonia și Ungaria. Romania va juca intr-o grupa organizata la Budapesta, si va juca în ordine cu Olanda, Ungaria, Estonia, Croația și Azerbaidjan.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.