Uncategorized

Numărul românilor care trăiesc în afara țării este uriaș

Cei mai mulţi dintre cei care au plecat din România se află în Italia şi Spania, în total, sunt peste 2 milioane! Mai bine de 600.000 de români sunt în Germania, iar în Regatul Unit şi în Statele Unite, sunt câte 500.000 de români.

Toţi contribuie, de departe, la economia ţării lăsate în urmă. 5 miliarde de dolari, adică vreo 4,3 miliarde de euro, au trimis acasă în 2017 românii din străinătate. Dacă ne uităm la ultimul deceniu, vedem că din diaspora au ajuns în ţară 25 de miliarde de dolari, conform Digi24.ro.

Unul din cinci români apţi de muncă locuia, anul trecut, în alt stat membru al Uniunii Europene, cel mai mare procent din Uniune. Astăzi s-am ajuns în punctul în care piaţa muncii din ţara noastră are nevoie în acest moment de 1 milion de oameni.

Problema e că nici nu pare că se va schimba ceva în bine în viitorul apropiat. Un studiu recent arăta că peste jumătate dintre români ar vrea să lucreze în străinătate. Astfel că ne putem aştepta ca România de peste hotare să fie din ce în ce mai mare.