LIFESTYLE, Uncategorized

O carte editată de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, medalie de aur la prestigiosul SALON DE CARTE EUROINVENT de la Iași

În perioada 16-18 mai 2019, la Palatul Culturii din Iași s-a desfășurat cea de-a XI-a ediție a Salonului de Carte tehnico-științifică, artistică și literară asociat Expoziției Europene a Creativității și Inovării EUROINVENT 2019. Evenimentul a fost organizat sub  Înaltul Patronaj al Ministerului Cercetării și Inovării, cu sprijinul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” și al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași.

În cadrul acestui eveniment, sunt premiate cărți care aduc o contribuție în domeniul cercetării și inovării. Printre cărțile premiate în acest an se numără și cartea editată de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud în anul 2018, cu titlul ,,CONCREŢIUNI GREZOASE DIN ROMÂNIA: DE LA ŞTIINŢĂ LA EXUBERANŢA FORMEI”, semnată de autorii Dr. Ioan Chintăuan, Dr. Marius Horga şi Dr. Vlad Codrea, care a obținut medalia de aur.  Doi dintre cei trei autori, dr. Marius Horga și dr. Ioan Chintăuan sunt cercetători în cadrul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud (cel din urmă, pensionar), în timp ce dr. Vlad Codrea este profesor universitar în cadrul Universității ,Babeș-Bolyai”.

Potrivit site-ului evenimentului, EUROINVENT promovează creativitatea în context european, prin expunerea contribuțiilor școlilor academice, a instituțiilor de cercetare, dar și a inventatorilor individuali din România și străinatate. În acest an, la EUROINVEST au fost prezente delegații din peste 40 de țări.

EUROINVENT este singurul eveniment din România care se desfășoară cu sprijinul IFIA – International Federation of Inventors’ Associations și WIIPA – World Inventions Intellectual Property Associations, reprezentând un eveniment european de elită în domeniul inovării și cercetării.